A rovat további hírei
Komolyan felmerült annak lehetõsége, hogy az uniós pályázatok önerejének biztosítása miatt rekord nagyságú kötvényt bocsátana ki a szegedi önkormányzat, amit az ellenzék erõteljesen kifogásol. Az önkormányzat még hitelképes lenne, azaz vehetne fel bankhitelt, csak éppen nem akar.
A Mol vezetése szerdán délben visszautasította az OMV részvényenkénti 32 ezer forintos vásárlási ajánlatát és az osztrák olajcég feltételeit. Mindez azt jelenti, hogy a 10 százalékos szavazati korlát érvényben marad, így az OMV hiába növeli részesedését, beleszólása nem nõ a cég irányításában. Az osztrák olajcég több mint ötezer forinttal értékelte fel a Mol-papírokat − adta hírül FigyelõNET. A Népszabadság értesülése szerint az osztrák cég vezérigazgatója szerint 9 milliárd euró − azaz 2250 milliárd forint!!! − áll készenlétben az egyesülés finanszírozására.
Miközben a nyári hónapokban sokszor a nyaralás miatt üressé váló lakások jelentenek könnyû célpontot a betörõk számára, addig õsztõl tavaszig a fokozatosan elnéptelenedõ nyaralóházak válnak kedvelt betörési célponttá. Emellett az elemi csapások is veszélyeztetik a hétvégi házakat, éppúgy, mint a lakóépületeket. Hogyan csökkenthetõk a nyaralókra leselkedõ kockázatok?
A lakáspiaci elemzésekben leggyakrabban az ár a központi téma, pedig fontos az is, milyen lakástípusok és -méretek a legkeresettebbek a piacon. Az ingatlanforgalmat, az eladott lakások típusát nagyban meghatározza a meglévõ ingatlanállomány.
Egyre inkább vesznek és nem bérelnek lakást azoknak a fiataloknak a szülei, akiknek csemetéi felsõfokú tanulmányait egy távoli városban folytatják. Mindez alapvetõen pénzkérdés, hiszen e lehetõségek közül az választhat csak szabadon, akinek rendelkezésre áll a lakásvásárláshoz szükéseges pénz.
Hamarosan búcsút mondunk a legkisebb fizetõegységeinknek, azaz az egy- és a kétforintosoknak. Már ha egyáltalán használtuk még ezeket a pénzérméket. A Magyar Nemzeti Bank 2008. március elsejére tervezi e pénzérmék kivonását a forgalomból, de a visszaváltással még évekig nem lesz gondunk.
Elrendelte a bíróság Zuschlag János elõzetes letartóztatást - közölte Kovács M. Gábor, a gyanúsított védõje. Zuschlag Jánost bûnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják.
Egymás után veszti, de könnyen lehet, hogy inkább veszejti el emblematikus alakjait Magyarország második legnézettebb kereskedelmi televíziója a TV2. Kis túlzással hazai celeb hírek az utóbbi napokból már másról sem szólnak arról: éppen kit rúgtak ki az említett csatornától.
Alapvetõen külpiaci tényezõk miatt jövõ év elejétõl nagyon jelentõs mértékben, akár 30-40 százalékkal is drágulhat hazánkban az áram ára. Ez a mértékû emelkedés a nagyfogyasztókat érinti, a lakosságnak vélhetõen kisebb áremeléssel kell számolnia.
A Dél-Alföld mind a három megyéjében (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád) komoly tervek fogalmazódtak meg az elmúlt években a logisztikai központokkal, és az ezzel kapcsolatos szolgáltatásokkal fejlesztésével kapcsolatban. Az eredmények azonban egyelõre váratnak magukra. Most úgy tûnik, hogy ezen a téren Kecskemét belendült.
Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!

Étel ital
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerjen vacsorát a Várkonyi Bisztrótól!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

vacsorát a Várkonyi Bisztrótól!

Étel ital