A rovat további hírei
Szakmai rendezvényt szervezett a Békés Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala a települési önkormányzat és a jegyző hatáskörébe tartozó szociális igazgatási feladatokról, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény (1993) változásairól, valamint a pénzbeli és természetbeni ellátásokról szerdán a munkaügyi központban. A szociális hatósági feladatot ellátó ügyintézők képzése egy, míg a hivatásos gondnokoké három napig tart.
Békés megyében is több helységbe ellátogatott kedden a Jobbik Parlament elől útnak indított halottas kocsija. A „vidék koporsójával” az önkormányzati törvény tervezete ellen tiltakozik a párt. A kétezer lakos alatti megyei települések polgármesterei közül a megyében Békésszentandrás, Kisdombegyház és Kétsoprony első embere reagált érdemben Vona Gábor pártelnök, országgyűlési képviselő figyelemfelhívó levelére.
Békés, Dévaványa, Gyomaendrőd, Orosháza. Települések, ahol a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény iskolái működnek. Az intézményben jelenleg 42 szakmát oktatnak, a tanuló létszám 3200 fő.
Három éve már annak, hogy nem sikerült európai uniós hitelminősítő intézetet létrehozni, mutatott rá dr. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, Debrecen polgármestere a Kondorosi Csárdában Dankó Béla polgármesterrel, országgyűlési képviselővel szerda délután megtartott sajtótájékoztatóján. Úgy tűnik, ha valamelyik hitelminősítő szakember bal lábbal ébred fel az USA-ban, Magyarország hitelképessége romlik.
Csökmői parasztszülők gyermekét, a közgazdaság-tudományi egyetemet végzett Juhos Józsefet emelte az 1956. évi forradalom és szabadságharc idején a népakarat a Mezőberényi Forradalmi Tanács elnöki székébe. A városi köztemetőben vasárnap délelőtt megtartott beszédében Erdős Norbert országgyűlési képviselő (Fidesz), kormánymegbízott emlékeztetett a csodának számított forradalom tisztaságára.
Budapest mellett egyedül Gyula adott helyszínt vasárnap a „Nem tetszik a rendszer?!” című tüntetésnek. A békési fürdővárosi szervezők ismét csatlakoztak az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Facebook-csoport kezdeményezéséhez.
Akadálymentesítették a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Körzeti Földhivatalát. A 28 millió forintos felújítási projekt átadási ünnepsége pénteken zajlott.
Tizedik alkalommal rendezi meg a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a Száz út vár ránk… elnevezésű pályaválasztási vásárt a pályaválasztás előtt álló fiatalok és a pályakorrekcióra kényszerülő felnőtt álláskeresők részére. A Békéscsabai Városi Sportcsarnokban mintegy 40 középiskola, egyetem, főiskola, felnőttképzési intézmény, partnetintézmény intézmény és munkáltató részvételével tegnap megkezdődött állásbörze ma délután 5 óráig tart.
Programok, sztárok, akciók egy helyen - ezzel a mondattal lehetett jellemezni az Akciók Éjszakáját, és az Őszi Divatnapokat, amit október 7-8-án rendeztek meg a Csaba Centerben.
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő