A rovat további hírei
Békéscsabára látogatott dr. Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP választmányának elnöke azzal a céllal, hogy ismertesse pártja programját. Az érdeklődő polgárokkal lakossági fórum keretében beszélgetett, azt megelőzően pedig a sajtót tájékoztatta. Mindezek előtt azonban exkluzív interjút adott a hír6.hu-nak.
Régi álmuk teljesül a békéscsabaiaknak, azzal ugyanis, hogy megvalósul a vasút rekonstrukciója, a vasútállomást is átépítik. A lakosságot fórum keretében tájékoztatták a város és a kivitelezéssel megbízott cég képviselői. Az összejövetelre ellátogatók kérdéseiket is feltehették, amikre az érintettek igyekeztek kimerítő válaszokat adni.
Uniós forrásnak köszönhetően újul meg Békésen a hajléktalanszálló. Több mint 150 millió forintot nyert a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ a szolgáltatás mennyiségi és minőségi javítására. A jelenlegi épületek működtetése gazdaságtalan, az infrastruktúra pedig épp hogy megfelel a jogszabályi minimumfeltételnek.
A közútkezelők már készen állnak, 134 fő dolgozik majd azon, hogy a Békés megyei utakon lehessen közlekedni. A tél folyamán sorrendiség alapján tisztítják majd az utakat, de kérik az autóvezetőket is, hogy alkalmazkodjanak a téli körülményekhez a balesetek elkerülése érdekében.
Ülésezett Békéscsaba Megyei Jogú Város képviselő-testülete. A novemberi közgyűlésen sok előremutató döntés született, többek között a 2014. évi költségvetés koncepciójáról.
November közepe lévén már visszavonhatatlanul nyakunkon a tél. Bármikor számíthatunk csapadékra, legyen az eső, havas eső vagy akár hó. Annak érdekében, hogy a közlekedésben ne legyenek fennakadások, fel kell készülni a megváltozott körülményekre. Nem csak járműveinket kell átnézetni, a hatóságoknak is meg kell tenniük a szükséges előkészületeket.
A békéscsabai Védőnői Szolgálat, mint a Békéscsabai KEF Drogprevenciós munkacsoportja 19. alkalommal rendezte meg „Szenvedélyünk az egészség” elnevezésű vetélkedőjét ezúttal középiskolásoknak. A játékos versenyen 13 iskola 57 diákja vett részt.
November 10-én élhetnek a választáshoz kapcsolódó állampolgári jogukkal az emberek, és Dévaványán polgármestert, Békéscsabán önkormányzati képviselőt választanak. A 11 órás adatok szerint nem sokan járultak az urnák elé, bár a voksolásra van még idő este hétig.
Négy független polgármesterjelölt indult a Pap Tibor polgármester lemondása, 45 év szolgálati viszony utáni nyugdíjba vonulása miatt Dévaványán november 10-re, vasárnapra kiírt időközi polgármester-választáson, végül Valánszki Miklós Róbert végzett az első helyen.
„Békéscsaba nem hagyja magát” – ezzel a címmel rendezett lakossági fórumot a Fidesz békéscsabai szervezete. Az apropó ismert: vasárnap időközi választás lesz Békéscsabán, amelyen Bíró Csaba fideszes jelöltként indul. A péntek esti fórumon - amelyen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is részt vett – Bíró Csaba ismertette programját, elképzeléseit és terveit.
Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!
Nyerjen! 12.000 Ft értékben!

Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!

Szabadidő
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!

Egészség