A rovat további hírei
Bemutatta az új Kormány Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkár-jelöltjeit Balog Zoltán, a tárca vezetője. A korábbiakhoz képest két államtitkárság feladatköre változik némiképp, a struktúra ezen kívül változatlan.
Mintegy nyolcvanan részesültek elismerésben a Magyar Sport Házában abból a négyszáz fiatalból, akik kiérdemelték a "Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2013" díjat; nekik ünnepélyes keretek között Hoffmann Rózsa köznevelésért és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár nyújtotta át szerdán az oklevelet.
Az igazságügyi miniszterjelölt az alkotmányos identitás elvét kívánja képviselni az Európai Unió "lopakodó jogalkotásával" szemben, mert Magyarország nem mondott le a szuverenitásáról.
Trianonra emlékeztek a Nemzeti Összetartozás Napján szerte az országban, sőt határainkon túli magyarlakta településeken is. Békéscsabán a Trianon-emlékműnél gyűltek össze a megemlékezők és hajtottak fejet az egykori Nagy Magyarország előtt.
"Színvonalas felsőoktatás nincsen színvonalas köznevelés nélkül, a színvonalas köznevelés pedig a jó óvodánál kezdődik” – jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Pedagógusnap alkalmából tartott ünnepi beszédében Budapesten.
Három hete gyűjtenek papíralapon és online aláírásokat a csabai hallgatók azért, hogy helyben járhassanak egyetemre. A Szent István Egyetem békéscsabai karának hallgatói attól tartanak, hogy szeptembertől már nem a békési megyeszékhelyen, hanem Gödöllőn vagy Szarvason kell folytatniuk tanulmányaikat.
A Körös Volán Zrt. 2014-ben ünnepli megalapításának 61. évfordulóját. Ennek alkalmából családi napot tartottak.
"Nagyon fontos, hogy mindazok, akik szeretnének tenni a fogyatékossággal élő fiatalokért, keressék az alkalmat, hogy találkozhassanak velük" – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára a győri állatkertben. Az intézmény a gyermeknaphoz kapcsolódóan nyílt napot rendezett fogyatékossággal élő fiatalok számára.
Ifjúsági Lehetőségek Tárháza, azaz a Spájz várta a fiatalokat péntek délután Békéscsabán. Új lehetőségekről, külföldi tanulmányokról, cserediák programról és számos egyéb őket érdeklő témáról kaphattak bővebb felvilágosítást szakemberek közreműködésével.