A rovat további hírei
Nem tehetjük még el az esőkabátot: az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint holnap is csapadékra kell számítanunk.
Döntött a kormány a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. megvásárlásáról a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság létrehozása érdekében. A keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. száz százalékos tulajdonát megtestesítő törzsrészvény-csomagjának állami megvételére 2,1 milliárd forintot csoportosítanak át a Miniszterelnökséghez.
Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, ennek hozzávetőleg egynegyede a háztartásokban - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az élelmiszerpazarlásról rendezett közép-európai konferencián kedden Budapesten.
Csökkent a piacok, ezen belül a termelői piacok súlya a napi fogyasztási cikkek beszerzésében. Ma már tíz emberből hatnál is kevesebben vásárolnak piacon - derül ki a GfK legfrissebb elemzéséből.
Rövid időn belül megkezdődhet a Pallas Athéné Alapítványok tulajdonában álló Buda Palota felújítása, miután arra a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) szerint nem kell közbeszerzést kiírni - közölte az alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. az MTI-vel kedden.
A kedden kiadott felvételek tanúsága szerint a sötét felsőt egy piros kabátra, a jellegzetes világos horgászkalapot pedig baseball sapkára cserélte a körúti robbantás feltételezett elkövetője - írja a hvg.hu
Még öt napig, október 15-ig lehet benyújtani a praxispályázatokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.
Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban az adózó és a támogatott megnevezését, továbbá a tranzakciók összegét is adótitoknak minősítette az adókedvezmények, jóváírások, a törvényben meghatározott célra nyújtott támogatások, illetve a törvényileg kedvezményezett célok esetében.
Tíz magyar tej- és tejtermékgyártó üzem regisztrációját fogadta el a chilei hatóság hétfőn, ezek a vállalatok indíthatják elsőként szállítmányaikat a dél-amerikai országba - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.
Facebook-kampányt indított az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az újraélesztés európai napjához, október 16-ához kapcsolódóan. Az akció célja, hogy minél többen megismerjék a laikus újraélesztés módszerét.