A rovat további hírei
Nagy szükség van a Máltai Szeretetszolgálat Webnővér kezdeményezésére, hiszen több mint ötvenezer idős embert ápolnak ma bentlakásos intézményekben és még ennél is nagyobb igény lenne az ilyen időskori gondozásra – mondta Soltész Miklós szociális- és családügyért felelős államtitkár a Szeretetszolgálat sajtótájékoztatóján.
Csütörtök délelőtt tartott ülést a gyulai képviselő-testület. Az ülésen több fontosabb napirendi pontban is döntés született, többek között elfogadták a 2014-es költségvetést.
Jelentősen nőtt az idei, 2013/2014-es tanévben a Nemzeti Iskolagyümölcs Programban részvevő iskolák és a tanulók száma is - mondta Feldman Zsolt szerdán Budapesten az óbudai Nagy László Általános Iskolában.
Elérte Békéscsabát is a havazás. Már pénteken késő délután elkezdett szállingózni, aztán este átváltott havas esőbe, majd reggelre ébredve friss hó borította a tájat. Szombaton délelőtt folyamatosan esett, de így van ez egész Békés megyében.
A család intézményét népszerűsítő pályázatokat hirdetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkársága szerdán.
Diplomamentő programot indít a kormány – adta hírül Czomba Sándor szerdán. Azoknak a fiataloknak kívánnak segíteni, akik leállamvizsgáztak, de nyelvvizsga hiányában nem kapták kézhez a diplomát. Vannak, akik örülnek ennek, vannak, akiket felháborít az elképzelés.
Erre az évre plusz 18,2 milliárd forint jut az egészségügyi ágazatnak – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden, Budapesten.
A Nemzetgazdasági Minisztérium ez év január 9-én hirdette meg a munkahelyteremtő beruházások támogatására vonatkozó pályázati programját, minderről munkáltatói fórumon tájékoztatta az érdeklődőket a Békés Megyei Kormányhivatal. Az előző évhez képest nagyobb keretösszeg áll rendelkezésre, összesen 13 milliárdot oszthatnak szét a pályázók között.
Szűknek bizonyult a békéscsabai kulturális központ emeleti terme a hétfő késő délutáni rezsicsökkentési lakossági fórum megtartására, ám a földszinti nagyobb teremben sem találkozhattak a helybéli és környékbeli lakosok dr. Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki az idő tájt a Magyarország Barátai Alapítvány budapesti konferenciáján vett részt.
Nevelőszülők kaptak illetve kapnak háztartási eszközöket pályázat útján, ezzel is segítve a munkájukat. A gyermekek szempontjából nagyon fontos, hogy családban nőjenek fel, ezt pedig a nevelőszülők biztosíthatják, az egyedül maradt gyermekek számára.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 1.314 Ft értékben!

akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!

Ital