A rovat további hírei
Ifjúsági Lehetőségek Tárháza, azaz a Spájz várta a fiatalokat péntek délután Békéscsabán. Új lehetőségekről, külföldi tanulmányokról, cserediák programról és számos egyéb őket érdeklő témáról kaphattak bővebb felvilágosítást szakemberek közreműködésével.
Különleges autók láthatók és tesztelhetők Békéscsabán. A Volkswagen hat modellje várja, hogy bárki kipróbálja, mit is tud egy ilyen autó. A flotta tagjai különbözőek, van igazán sportos, van elegáns, terepre való, családi, igazi szabadidő autó, és egy elektromos is a kínálatban, mindenki választhat kedvére valót néhány próbakör erejéig.
A játszótéri viselkedés normáit ismertetik meg a gyerekekkel annak érdekében, hogy a játék ne csak öröm legyen, de biztonságban is legyenek a játszók valamint a játszótér épsége is megmaradjon. Békéscsabán játszótéri etikettre tanítják az ovisokat.
150 éves idén a Réthy Pál Kórház- Rendelőintézet, ehhez kapcsolódóan számtalan eseményt szerveztek, többek között egy tudományos előadássorozatot, amelynek keretében a kórház minden osztálya bemutatkozik. Ezúttal az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából köszöntötték az ápoló kollégákat, szakdolgozókat.
Idén a XVI. kerületi önkormányzat kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkárságától a Családbarát munkahely különdíjat a költségvetési szervek kategóriájában - közölte Soltész Miklós államtitkár a szerdai díjátadó rendezvényen. Családbarát munkahely díjat kapott még a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Márianosztrai Fegyház és Börtön is.
A köznevelésben, az oktatási rendszerben lezajlott változásokról volt szó azon az összejövetelen, amit szerdán rendeztek Békéscsabán. A pedagógusok, oktatási területen ténykedő szakemberek megismerkedhettek az eddig lezajlott módosulásokkal, és megtudhatták, milyen fejlesztésekre számíthatnak, milyen tervek, lehetőségek várhatók a jövőben.
A jövőben várhatóan egyre fontosabbá válik az elektronikus ügyintézés, így meg kell erősíteni ezt a rendszert - mondta Deák Rita, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa a kormányablakok kialakításához kapcsolódó informatikai fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatóján.
Az ország számos pontján tartottak megemlékezéseket, koszorúzásokat a Magyar Hősök Emléknapja alkalmából. Békéscsabán a Hősi temetőben gyűltek össze hétfőn a fejet hajtók.
„Európa, de okosan! A sikeres jövő felé Európán keresztül vezet Magyarország útja” - erről is beszélt Mesterházy Attila pénteken Békéscsabán. Emellett a választás tétjéről, a várható lehetőségekről és a Jobbik listájáról is szó volt az MSZP sajtótájékoztatóján.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen akciós terméket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 879 Ft értékben!

akciós terméket a holvegyekital.hu-tól!

Ital