A rovat további hírei
A gyermekkori agydaganatok genetikai hátterét térképezi fel a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján indult új kutatás. A mintegy száz beteg bevonásával készülő vizsgálat arra is kiterjed, hogy a felnőtteknél alkalmazott gyógyszerek közül melyek lehetnek hatékonyak a gyermekek esetében - közölte az intézmény az MTI-vel.
Érdemes védőoltással védekezni a kullancsok ellen, hiszen a kullancsnak már egyetlen csípése is súlyos betegséget, akár maradandó károsodást is okozhat - mondták el szakemberek egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen Budapesten.
Donald Tusk lesz az Európai Tanács elnöke, az Európai Néppárt egyetlen közös jelöltje - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos tanácskozását megelőzően újságírói kérdésre válaszolva csütörtökön.
A Fidesz szeretné tudni, hogy Majtényi Lászlót Soros György jelölte-e az államfői posztra. Azt is elvárják, számoljon be, kit és kinek az érdekét képviselné köztársasági elnökként.
Rengeteg tévhit kering a gyermekgondozási díj (gyed) és gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) illetve a munkavállalás kapcsolatáról - írja a híradó.hu.
A szakápolók átalakított egyetemi mesterképzése már sokkal inkább klinikai gyakorlati jellegű - mondta Betlehem József miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
drasztikusan növeli a fő rizikófaktorok, így a kettes típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát - írta a Nemzeti Veseprogram az MTI-hez a mai vesevilágnap alkalmából eljuttatott közleményében.
Békés megyében kanyarós megbetegedés mindeddig nem fordult elő, tájékoztatásunkat megelőző jelleggel, a Csongrád megyében kialakult kanyarójárvány okán tesszük. A Békés Megyei Kormányhivatal közleménye.
A legutóbbi, februári békéscsabai közgyűlés egyik etapja az elektromos autó töltőállomások telepítésének a helyszíneiről szólt. A 3 (Jézus Szíve Templom, városi sportcsarnok és Lencsési Általános Iskola) +1-es (Csabagyöngye parkoló) elgondolás sarokpontja épp a plusz egyes tényező volt… Mert, míg az első három eredendően zöld utat kapott, a +1-es létét szavazásra bocsátották. A gombnyomást követően a városi grémium 16 igen, 1 tartózkodás (Takács Péter, LMP) mellett elfogadta, az állomás a Csabagyöngye egyik, az Élővíz-csatorna melletti parkolójában fog felépülni. Nem mellesleg, a +1-es töltőállomás ingyenes telepítését a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. ajánlotta fel. Elsősorban az elektromos autók hasznosságáról beszélgettem az utcán; majd Takács Pétert faggattam.
Újabb kórházi dolgozó kapta el a kanyarót, így már 13 kanyarógyanús esetről tudnak a hatóságok.
A víg özvegy – 4 fős baráti társaságnak!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

A víg özvegy – 4 fős baráti társaságnak!

Kultúra
Telemaxtól MinDig TV Extra csomagot és promoanyagokat!
Nyerjen! 20.000 Ft értékben!

Telemaxtól MinDig TV Extra csomagot és promoanyagokat!

Számítástechnika
Külső-belső a Kira Autókozmetikától!
Nyerjen! 4.000 Ft értékben!

Külső-belső a Kira Autókozmetikától!

Szolgáltatás