A rovat további hírei
Lengyel Szilvia után Szél Bernadett is ellátogatott Békéscsabára. Orosháza és Gyula után a megyeszékhelyen ismertette az LMP választási programját egy fórum keretében.
Csaknem 3 évig tartott, míg mind a 16 hivatalos engedélyt sikerült beszereznie a budapesti székhelyű Áchim L. András Emlékbizottságnak és az Országos Szlovák Önkormányzatnak, de megérte a bürokráciával való hadakozás. Szerda délelőtt 11 órától délután négyig valóban történelmi jelentőségű esemény zajlott le a városligeti Vajdahunyadvárban helyet kapott Magyar Mezőgazdasági Múzeum szoborsétányán.
A kormány intézkedéseinek eredményeként ma nagyobb biztonságban élhetnek az emberek Magyarországon, mint korábban - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten az új csepeli körzeti megbízotti iroda átadása alkalmából.
Az Erzsébet-program az egész magyar társadalmat átfogó és segítő üdültetési rendszer, amely kitűnően párosítja az ésszerűség, a hasznosság és a társadalmi igazságosság elveit - erről Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Figyelemfelhívó sétán vett részt dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő szombaton délelőtt Békéscsabán, és csatlakozott az aláírásgyűjtő akcióhoz is. Az MSZP Nőtagozatának elnöke a megyeszékhely mellett Szarvasra és Orosházára is ellátogatott.
Békéscsabán is ünnepelték a vizet. Bár a hivatalos világnap szombaton, március 22-én lesz, péntekre előrehozták a rendezvényt, hogy minél több óvodás és iskolás részese lehessen a programoknak. A szervezők mindent megtettek azért, hogy az érdeklődők alaposan megismerhessék, milyen szerepe van életünkben a víznek.
Megyei körútja keretében Békéscsabára is ellátogatott Lengyel Szilvia. Az LMP országgyűlési képviselője Orosháza és Mezőhegyes után érkezett a megyeszékhelyre, majd folytatta útját Gyulára. A vidékpolitikus tájékoztatójában beszélt az LMP legújabb akciójáról is, melyet a helyi gazdálkodók érdekében indítottak.
Az időjárás is ünnepelt tegnap, verőfényes napsütés fürdette az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, és a forradalom kitörésének évfordulójára rendezett városi megemlékezés résztvevőit. A hangulatot kis huszárok, táncosok, lovasok, valamint irodalmi műsor fokozta
Médiamunkásokat, betűvetőket köszöntöttek pénteken több helyen és több fórumon, ugyanis a közelgő nemzeti ünnep egyben a magyar sajtó napja is. A város nevében Vantara Gyula, míg a kormányhivatal nevében Erdős Norbert köszöntötte a sajtó munkatársait.
Csütörtöktől lehet regisztrálni a kormány által indított Diplomamentő programra, és várhatóan április végén el is indulnak az angol, a német és a francia nyelvtanfolyamok - hangzott el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) közös, csütörtöki sajtótájékoztatóján.