A rovat további hírei
Az Erzsébet-program az egész magyar társadalmat átfogó és segítő üdültetési rendszer, amely kitűnően párosítja az ésszerűség, a hasznosság és a társadalmi igazságosság elveit - erről Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Figyelemfelhívó sétán vett részt dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő szombaton délelőtt Békéscsabán, és csatlakozott az aláírásgyűjtő akcióhoz is. Az MSZP Nőtagozatának elnöke a megyeszékhely mellett Szarvasra és Orosházára is ellátogatott.
Békéscsabán is ünnepelték a vizet. Bár a hivatalos világnap szombaton, március 22-én lesz, péntekre előrehozták a rendezvényt, hogy minél több óvodás és iskolás részese lehessen a programoknak. A szervezők mindent megtettek azért, hogy az érdeklődők alaposan megismerhessék, milyen szerepe van életünkben a víznek.
Megyei körútja keretében Békéscsabára is ellátogatott Lengyel Szilvia. Az LMP országgyűlési képviselője Orosháza és Mezőhegyes után érkezett a megyeszékhelyre, majd folytatta útját Gyulára. A vidékpolitikus tájékoztatójában beszélt az LMP legújabb akciójáról is, melyet a helyi gazdálkodók érdekében indítottak.
Az időjárás is ünnepelt tegnap, verőfényes napsütés fürdette az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, és a forradalom kitörésének évfordulójára rendezett városi megemlékezés résztvevőit. A hangulatot kis huszárok, táncosok, lovasok, valamint irodalmi műsor fokozta
Médiamunkásokat, betűvetőket köszöntöttek pénteken több helyen és több fórumon, ugyanis a közelgő nemzeti ünnep egyben a magyar sajtó napja is. A város nevében Vantara Gyula, míg a kormányhivatal nevében Erdős Norbert köszöntötte a sajtó munkatársait.
Csütörtöktől lehet regisztrálni a kormány által indított Diplomamentő programra, és várhatóan április végén el is indulnak az angol, a német és a francia nyelvtanfolyamok - hangzott el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) közös, csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, és a forradalom kitörésének évfordulójára emlékeznek a napokban városszerte az oktatási intézmények. A békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola diákjai és tanárai minden évben színvonalas műsorral emlékeznek, idén kisebbek és nagyobbak adtak elő egy összeállítást.
Több mint 17 százalékkal emelkedett a szervátültetések száma Magyarországon az elmúlt évben 2012-höz képest annak nyomán, hogy hazánk csatlakozott az Eurotransplant nemzetközi szervcsereszervezethez - jelentette be Szócska Miklós szerdán Budapesten.
De csak egy rendhagyó történelemóra idejére. A Békés Megyei Önkormányzat múlt évben hívott első alkalommal diákokat a megyeházára, hogy megismertesse velük az önkormányzat munkáját, egy kis ízelítőt kapjanak az ott folyó munkáról. Ezúttal a Szegedi Kis István Református Gimnáziumból érkeztek fiatalok, hogy egy rövidke időre képviselőkké váljanak.