A rovat további hírei
Töltött paprika leves! – egy korábban nem ismert újdonság a főzőversenyen elkészített versenyművek közül. „Főzzünk, együnk, fürödjünk együtt” – így szólt a felhívás, mely egy kellemes nap eltöltésére a gyomaendrődi Liget Fürdőbe invitálta a vendégeket szeptember első hétvégéjének szombatján. Már reggel hat órakor kinyitották a fürdő kapuját a főzésre invitált csapatok előtt, gondolva a hosszan fővő ételekre is, hogy azok is biztosan elkészülhessenek a délután háromórai eredményhirdetésig.
Hétfőtől a korábbi 10 helyett 24 kisgyermek töltheti mindennapjait az újkígyósi bölcsődében, a vadonatúj épületet ünnepélyes keretek között pénteken délelőtt adták át. A komplexumot pályázati forrásból hozták létre, az önkormányzatnak mindössze 5% önerőt kellett biztosítania, ami még így is több mint 4,5 millió forint volt.
Békés megye elsősorban apróvadas terület, mégis az utóbbi időben növekszik a vaddisznó törzsállománya, egy év alatt mintegy 30%-al emelkedett az egyedszámuk. A tendencia nem kedvező, tenni kell ellene, a beavatkozás azonban megfontoltságot kíván a szakemberek részéről.
Az elmúlt héten első kézből számoltunk be arról, hogy Pap Tibor, Dévaványa első embere lemond polgármesteri tisztségéről augusztus 5-i hatállyal. Kedden hivatalosan is elköszönt.
Az elmúlt héten első kézből beszámoltunk arról, hogy Pap Tibor, Dévaványa első embere lemond polgármesteri tisztségéről augusztus 5-i hatállyal. Kedden hivatalosan is elköszönt.
Átálltunk - a földfelszíni analóg adás megszűnt, most már csak digitálisan tévézhetünk. Akik július 31-ig nem tették meg a szükséges lépéseket az átállásra, azok jelenleg egy üzenetet láthatnak a képernyőjükön. Akiknak viszont, akik valamilyen szolgáltatónál előfizetéssel rendelkeznek, semmilyen teendőjük nincsen.
Az orosházi és a mezőkovácsházi járás valamint Békés megye védelme érdekében hozták létre a mentőcsoportot, amelynek legfőbb jellemzője, hogy alulról szerveződő, önkéntes alapon működő szervezet, és feladata a hivatásos szervek munkájának segítése egy rendkívüli helyzetben.
Az ivóvíz kutak biztonságba helyezésén dolgoztak az elmúlt hónapokban az Alföldvíz Zrt. munkatársai. A sérülékeny földtani környezetben üzemelő kutak könnyen szennyeződnek, ezért fontos, hogy megelőzzük az emberi tevékenységből származó szennyezések ivóvízbe kerülését.
Ünnepi istentisztelet keretében megemlékezés tartottak vasárnap, a málenkij robot mezőberényi származású áldozatainak Szovjetunióból történő hazatérésének emlékére, a városi német evangélikus templomban. Az istentiszteletet követően az egybegyűltek megkoszorúzták a templomkertben lévő bányászlámpás emlékművet.
Kánikulára számíthatunk hétvégén. Már napok óta izzasztó meleg van, csapadék semmi, csak pihegünk napközben. Még szerencse, hogy az éjszakák annyira nem melegek, így valamelyest fel tudunk frissülni a reggeli hűvösben. A meteorológusok azonban további melegedést jósolnak, hétvégére akár 40 fokot. A legjobb ilyenkor a strandon vagy a vízparton.