A rovat további hírei
Erre az évre plusz 18,2 milliárd forint jut az egészségügyi ágazatnak – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden, Budapesten.
A Nemzetgazdasági Minisztérium ez év január 9-én hirdette meg a munkahelyteremtő beruházások támogatására vonatkozó pályázati programját, minderről munkáltatói fórumon tájékoztatta az érdeklődőket a Békés Megyei Kormányhivatal. Az előző évhez képest nagyobb keretösszeg áll rendelkezésre, összesen 13 milliárdot oszthatnak szét a pályázók között.
Szűknek bizonyult a békéscsabai kulturális központ emeleti terme a hétfő késő délutáni rezsicsökkentési lakossági fórum megtartására, ám a földszinti nagyobb teremben sem találkozhattak a helybéli és környékbeli lakosok dr. Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki az idő tájt a Magyarország Barátai Alapítvány budapesti konferenciáján vett részt.
Nevelőszülők kaptak illetve kapnak háztartási eszközöket pályázat útján, ezzel is segítve a munkájukat. A gyermekek szempontjából nagyon fontos, hogy családban nőjenek fel, ezt pedig a nevelőszülők biztosíthatják, az egyedül maradt gyermekek számára.
A kétezredik állampolgársági eskütétel is megtörtént Békéscsabán. Az új nemzeti összetartozás jegyében az alkotmány, és a hozzá kapcsolódó törvények lehetőséget adnak a határon kívüli magyaroknak is az állampolgárság megszerzésére. "A magyar állampolgárok között az állampolgárság keletkezésének, illetőleg megszerzésének jogcíme alapján különbséget tenni nem lehet. Senkit nem lehet állampolgárságától, illetve állampolgársága megváltoztatásának jogától önkényesen megfosztani." - mondja az 1993. évi LV. törvény a magyar állampolgárságról.
Egyeztetés kezdődik a szociális életpályamodellről pénteken a kormányzat, a szakmai és érdekképviseleti szervezetek, valamint a fenntartók képviselői között - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
A kormányzat fontosnak tartja, hogy a legkisebb településre és a legnagyobb városra is figyeljen, az oktatásban pedig a legszerencsétlenebb sorsú gyerek is megkapja azokat a lehetőségeket, amelyeket egy jobb körülmények közé született kortársa - mondta veszprémvarsányi sajtótájékoztatóján a köznevelésért felelős államtitkár.
Február 15-ig kell a felsőoktatási jelentkezéseket beadni, aki főiskolán, egyetemen szeretné tanulmányait folytatni, eddig dönthet, melyik intézményt választja. Nincsenek könnyű helyzetben a továbbtanulók, több szempontot figyelembe kell venniük, mielőtt a végső szót kimondják. Ahhoz, hogy a megfelelő információk birtokába jussanak, különböző forrásokat igénybe vesznek a tájékozódáshoz. Ennek egyik formája az egyetemek, főiskolák nyílt napjai. Békéscsabán, a gazdasági kampuszon pénteken (10-én) várták a jövendő hallgatókat. Dr. Lakatos Vilmos általános dékánhelyettes fogadta az érdeklődőket, és osztotta meg a szükséges információkat a fiatalokkal, akik szülővel, baráttal, barátnővel, esetleg egyedül érkeztek.
Újévi állófogadásra invitálta péntek délelőtt a sajtó munkatársait Békéscsabán a Magyar Szocialista Párt Békés Megyei Területi Szervezete, s közben szó szerint leültek az újságírók. Csakhogy egy rossz szó nem hangzott el az Irányi utca 4–6. szám alatti épületben a kormányzó Fidesz–KDNP politikájáról, az MSZP terveiről annál inkább.
December 31-e van, az év utolsó napja. Bár az időjárás nem ezt mutatja, óév búcsúztatóra készül a békési megyeszékhely. Hó helyett napsütés, mínuszok helyett madárcsicsergés intett búcsút 2013-nak.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital