A rovat további hírei
Legfőképp Orbán Viktort ábrázoló hungarocell szobordöntögetőiről, valamint a bajai videó utóhatásairól beszélt pénteken Kiszelly Zoltán politológus Békéscsabán, a Békés Megyei Polgári Nyugdíjasok Civil Egyesületének vendégeként. Az est házigazdái dr. Ferenczi Attila tanácsnok és Horváth Szabolcs rádiós voltak.
Békéscsabára érkezett Mesterházy Attila, az MSZP pártelnöke azért, hogy bemutassa az MSZP helyi jelöltjeit. A négy választókerületben Miklós Attila, Rejtő József, Bod Tamás és Varga Zoltán jelölését támogatják.
Új szövetségesre lelt Békésen a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség, amely mögé – a kereszténydemokraták és a kisgazdák után – az országban már számos eredményes, jelentős tömegeket megmozgató akciót lebonyolító Civil Összefogás Fórum is odaállt.
Békéscsabára látogatott dr. Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP választmányának elnöke azzal a céllal, hogy ismertesse pártja programját. Az érdeklődő polgárokkal lakossági fórum keretében beszélgetett, azt megelőzően pedig a sajtót tájékoztatta. Mindezek előtt azonban exkluzív interjút adott a hír6.hu-nak.
Régi álmuk teljesül a békéscsabaiaknak, azzal ugyanis, hogy megvalósul a vasút rekonstrukciója, a vasútállomást is átépítik. A lakosságot fórum keretében tájékoztatták a város és a kivitelezéssel megbízott cég képviselői. Az összejövetelre ellátogatók kérdéseiket is feltehették, amikre az érintettek igyekeztek kimerítő válaszokat adni.
Uniós forrásnak köszönhetően újul meg Békésen a hajléktalanszálló. Több mint 150 millió forintot nyert a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ a szolgáltatás mennyiségi és minőségi javítására. A jelenlegi épületek működtetése gazdaságtalan, az infrastruktúra pedig épp hogy megfelel a jogszabályi minimumfeltételnek.
A közútkezelők már készen állnak, 134 fő dolgozik majd azon, hogy a Békés megyei utakon lehessen közlekedni. A tél folyamán sorrendiség alapján tisztítják majd az utakat, de kérik az autóvezetőket is, hogy alkalmazkodjanak a téli körülményekhez a balesetek elkerülése érdekében.
Ülésezett Békéscsaba Megyei Jogú Város képviselő-testülete. A novemberi közgyűlésen sok előremutató döntés született, többek között a 2014. évi költségvetés koncepciójáról.
November közepe lévén már visszavonhatatlanul nyakunkon a tél. Bármikor számíthatunk csapadékra, legyen az eső, havas eső vagy akár hó. Annak érdekében, hogy a közlekedésben ne legyenek fennakadások, fel kell készülni a megváltozott körülményekre. Nem csak járműveinket kell átnézetni, a hatóságoknak is meg kell tenniük a szükséges előkészületeket.
A békéscsabai Védőnői Szolgálat, mint a Békéscsabai KEF Drogprevenciós munkacsoportja 19. alkalommal rendezte meg „Szenvedélyünk az egészség” elnevezésű vetélkedőjét ezúttal középiskolásoknak. A játékos versenyen 13 iskola 57 diákja vett részt.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom