A rovat további hírei
Két riói olimpikon, Papp Márk és Risztov Éva volt a leggyorsabb a 34. Suzuki Balaton-átúszáson, amelyen 8223-an szálltak vízbe - adta hírül az MTI.
Stabil az állapota Tóth Péter főtörzsőrmesternek, aki pénteken, a Hortobágyi Nemzeti Park területén történt robbanásban sérült meg és a Honvéd Kórház intenzív osztályán ápolják - közölte szombati székesfehérvári sajtótájékoztatóján Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (ÖHP) megbízott parancsnoka.
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombat reggel megkezdte a formaruhák kiosztását a riói játékokra utazó sportolóknak a Syma Csarnokban - adta hírül az MTI.
Ördögfiak néven rendeznek nagyszabású könnyűzenei fesztivált az UNESCO világörökségi listáján szereplő Hollókőn - adta hírül az MTI.
A magyar egészségügy helyzete miatt fejezték ki elégedetlenségüket demonstrálók pénteken este a budapesti Kossuth téren. Este nyolc órától Debrecenben is virrasztottak a klinika főbejáratánál a magyar egészségügyért - adta hírül az MTI:
Tűzszerészek dolgoztak az egykori hortobágyi bombázó lőtéren, amikor felrobbant egy bomba. Négy tűzszerész meghalt.
Ma munkaszüneti napot tartanak a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és az egészségügyben dolgozók, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak. Szintén zárva lesznek ma a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, a mentők azonban teljes kapacitással dolgoznak.
A kormány döntött: valamennyi érintett szervezet bevonásával soron kívül biztonsági ellenőrzést hajtanak végre a Liszt Ferenc-repülőtéren - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Július elseje munkaszüneti nap a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és az egészségügyben dolgozók számára, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok, a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak. Szintén zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, a mentők azonban teljes kapacitással dolgoznak.
Ingyenes lesz a kötelező kéményellenőrzés és -tisztítás július 1-jétől a lakosságnak, ennek költségeit az állam állja.