A rovat további hírei
A békéscsabai ILS Szakközép- és Felnőttképző Iskolában a napokban fejeződött be az OKJ-s vizsgaidőszak.
Valljuk be, ami hozzánk közel van, gyakran hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Itt van például Köröstarcsa települése, amely magával ragadó kis öböllel és kikötővel bír. Ha nincs csónakunk, hajónk és még horgászni sem szeretünk, ott akkor is találunk olyat, ami miatt érdemes kilátogatnunk.
Megyejárásunk következő célpontja Köröstarcsa települése volt, ahol ismét sok érdekes emberrel beszélgettünk, és sok követendő példát láttunk. Először a polgármestert, Smiri Lászlót látogattuk meg azért hogy egy kicsit meséljen nekünk a falu életéről.
Csaknem ötszáz, a megyei kormányhivatalhoz tartozó munkatárs vett részt az idei TeSzedd!,országos hulladékgyűjtési akcióban, s közülük 250- en Békéscsaba megtisztításán dolgoztak – közölte a kormányhivatal főigazgatója, a Vedd fel a kesztyűt újra! jelszóval indított program alkalmából szombaton, Békéscsabán.
Simonka György, Pusztaottlaka polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő volt a Közéleti sarok vendége.
Alaposan meglepődtek a békéscsabai Százszorszép Óvoda Vuk csoportjának csöppségei, amikor szerda délelőtt 10 órakor – dr. Szatmári Imre igazgatóval az élen – „díszes küldöttség” várta őket a Munkácsy Mihály Múzeum 1914-ben közművelődés házának emelt épületében. Az idén közülük került ki ugyanis a három és fél éves Árdeleán Balázs személyében a múzeum 10000. látogatója. Háriné Cséffai Erzsébet óvónő a hir6.hu-nak elmondta, hogy valamennyi óvodás nagyon szép Munkácsy-kifestőt kapott ajándékba az igazgató úrtól. Évente általában egyszer látogat el a vegyes korosztályú óvodai csoport (3-tól 7 évesig) a közgyűjteményi intézménybe, de tavaly például a Munkácsy Emlékház farsangi rendezvényén is részt vettek, amelyen korhű jelmezekbe öltözhettek. A múzeumban a honfoglaláskori tárlatot, a madarakat és természetesen a Munkácsy-kiállítást tekintették meg. Dr. Szatmári Imre igazgatótól megtudtuk, hogy a 2006. évi nagy Munkácsy-kiállítás óta köszönti hagyományosan a múzeum a 10000. látogatóját. Nem mellesleg egyedüli vidéki múzeumként került be ebben az évben a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum az ország öt legjobb kiállítását felvonultatott múzeuma közé. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében május 19–20. megrendezendő Múzeumok Majálisán, konkrétan az első napon, szombat délelőtt 10 órakor derül ki, hogy végül is melyik múzeum érdemelte ki az Év múzeuma elismerést, valamint melyik múzeum tudhatja magáénak az Év kiállítása kitüntető címet a nemes versengésben. A Paksi Atomerőmű Zrt. – a Pulszky Társaságon keresztül – egymillió forintot ajánlott fel az Év kiállítása fődíjat elnyerő múzeumnak. Nagyon nehéz egy fővárosi megakiállítást összehasonlítani egy vidéki tárlattal, úgyhogy már a Munkácsy Mihály Múzeum legjobb ötbe kerülése is szakmai bravúrnak számít.
Paraclisul cu hkramul „Sfantul Mare Mucevic Gheorge” din Otlaca Pusta – hirdeti a fakeresztre írt szöveg, mely az új pusztaottlakai román ortodox templom helyén került ideiglenesen felállításra. Letették a pusztaottlakai „Nagy György Szent Vértanú Templom” alapkövét.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom