A rovat további hírei
Pénteken rendezték meg a Békéscsabai Tankerület illetékességi területéhez tartozó Dobozi Általános Iskolában a Pedagógusnapi ünnepséget.
Az Osztrák-Magyar Monarchia idején, 1904-ben emelt bútorüzemből, majd étteremből és szállodából kereskedőház, zsidó kereskedő házából az 1956. évi forradalom és szabadságharc idején a feldühödött parasztok által megrohamozott kommunista pártszékház, abból állami zeneiskola, a végén, 2013. január elsején járási hivatal létesült az Árpád utcai történelmi épületben a törökverő Hunyadi János hadvezér, kormányzó fegyverkovácsairól elhíresült Mezőkovácsházán több mint 100 év leforgása alatt.
Pénteken megkezdődött a XXXI. Koncz Dezső Tanulmányi Verseny a békéscsabai Esélypedagógiai Központban.
A RT News videóján látható, ahogy a rigai csúcson Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke köszöntéskor, a kézfogás után lekever egy kisebb pofont Orbán Viktornak poénból. A felvétel szerint Juncker eléggé szokatlanul viselkedik, és a magyar miniszterelnök nem örül neki. Mielőtt Orbán bejön, Juncker a mellette álló hölgynek, Laimdota Straujuma lett miniszterelnöknek azt mondja: "Jön a diktátor", mire Straujuma kínosan nevetni kezd. Majd Juncker elég erőszakosan taszigálja át Orbánt a másik helyre, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke mellé. Orbán kissé meg is botlik közben, rendkívül kínos jelenetek ezek.
Még mindig nincs vége! De azért már jól látszik, mire is gondoltak hat esztendővel ezelőtt, 2009-ben a békéscsabai Réthy Pál Kórház tulajdonosai és akkori vezetői, amikor leültek és meghatározták a megyeszékhely kórházának fejlesztési irányát. Ki is számolták, annak rendje és módja szerint a beruházás bekerülési költségét is, ami 2009-es áron is meghaladta a kétmilliárd forintot.
A mai békéscsabai közgyűlés több fajsúlyos témát tárgyalt, több pályázatról is döntöttek.
Képviselői irodát nyitott Erdős Norbert európai parlamenti képviselő a Békés Megyei Önkormányzat épületében. A kezdeményezés egyedülálló abban a tekintetben, hogy Erdős Norbert személyében először van az Európai Parlamentben olyan képviselő, aki Békés megyei, békéscsabai. Ez előnyt jelent a megyében élők számára abban a tekintetben, hogy kérdéseiket olyan képviselőnek tehetik fel, aki pontosan ismeri a megye adottságait, gondjait, problémáit.
Emberből vagy, lehetsz még beteg! – illetve béremelésért és az egészségügyi életpályamodell bevezetéséért címmel tartottak kedd este flashmobot fekete ruhában az Ébredj, Viharsarok Facebook Csoport tagjai a békéscsabai Réthy Pál Kórház főbejáratánál – a budapesti tüntetésekkel egyidőben.
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom