A rovat további hírei
A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 33-38 Celsius-fok között alakul, s késő estére is csupán 26-31 fok közé hűl a levegő.
A gyomaendrődi Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Tehetség Programjának keretében 1 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert Fény-ünnepek című tehetségfejlesztő programsorozatára. A téli napfordulótól a nyári napfordulóig terjedő tánc- és képzőművészeti projekt a Fény hagyományteremtő ereje, látványalkotó szerepe köré szerveződött a „Fény Nemzetközi Éve” kezdeményezés keretében.
A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, amely közel 1100 diákot oktat és nevel, vasárnap megtartotta évzáró ünnepséget. Az évzáró Katona Gyula esperes úr istentiszteletével vette kezdetét. Ezután Kovács Dániel igazgató vette át a szót és adott útravalót a hosszú szünetre. Az iskola kiválóságainak jutalmazása sem maradt el. Kitüntetésben részesültek a kitűnő és jeles tanulók, valamint a sportban kimagasló eredményt elért tehetségek. Kiosztásra került a Mira-díj is, amit a Petőfi utcai tagintézmény alsósai közül kap meg évről évre a legkimagaslóbb tanulmányi eredményt elért tanuló.
Pénteken tartotta hagyományos Semmelweis-napi ünnepségét a Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet a Csaba Parkban. A program a Jókai Színház színművészeinek zenés műsorával kezdődött, majd a rendezvényszervező, Dr. Becsei László főigazgató főorvos és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a vendégeket. A kitüntetések és a Dr. Réthy Pál emlékérem átadása után a vacsorára, valamint tombolasorsolásra is sor került.
Soros ülését tartotta csütörtökön a békéscsabai közgyűlés.
2014. április 1-jén nyílt meg Békéscsabán az úgynevezett második generációs kormányablak, és alig több mint egy év elteltével már a százezredik ügyfelet köszönthették az egybegyűltek.
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 1.800 Ft Játszom
Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Érték: 6.000 Ft Játszom