A rovat további hírei
Városi segítséggel újult meg egy békéscsabai óvoda tetőszerkezete, de nem csak ez az újdonság az oviban: udvari játékot is kaptak, valamint redőnyt szereltek valamennyi ablakra, így délután ha akarnak a lurkók, ha nem, biztosan fognak aludni – köszönhetően a redőnyök okozta sötétségnek.
A Békéscsabai Védőnői Szolgálat, mint a Békéscsabai KEF Drogprevenciós munkacsoportja 20. alkalommal rendezte meg „Szenvedélyünk az egészség” elnevezésű vetélkedőjét, ezúttal középiskolásoknak. A játékos versenyen első és másodikos középiskolások vettek részt.
Ismét összeültek a csabai fiatalok, november 5-én rendezték meg az őszi Városi Ifjúsági Parlamentet (VIP). Ezúttal 11 szekcióban boncolgatták az őket érintő és érdeklő témákat. A Békéscsabai Diákönkormányzat és a Patent Diákiroda rendezvénye minden alkalommal sok fiatalt mozgat meg, ezúttal 17 iskolából közel kétszázan érkeztek.
1956-os forradalom és szabadságharc mártírhalált halt hőseire emlékeztek kedden Békéscsabán az előtt a békéscsabai, Kazinczy utcai épület előtt, amelyben laktanya működött, és amelynek falai között 1957 februárjában kivégezték Mány Erzsébetet és Farkas Mihályt. Emléküket tábla őrzi a ház falán.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata megemlékezésre hívta a városlakókat a Hősök és Mártírok Emléknapja alkalmából a II. Világháborús Emlékműhöz. A napfényes délelőttön sokan fogadták el a meghívást, és vettek részt az ünnepségen.
A baloldallal ellentétben a kormány változatlanul kitart amellett, hogy jövőre is minden gazdasági szereplőnek teherbíró képességével arányosan ki kell vennie a részét a közteherviselésből – jelentette be Tállai András keddi sajtótájékoztatóján, ahol a távközlési adó részleteiről tájékoztatott. (Forrás: kormany.hu)
Gyomaendrőd eddigi legnagyobb turisztikai fejlesztésének látványos, kivitelezői munkálatai kezdődnek meg, a program a zarándokturizmusra és a Körös ökológiájára épül. A komplex fejlesztés nem csak a város fejlődését segíti elő, de hosszútávon a gazdasági fellendülését is megalapozhatja. A kivitelezői szerződést szerdán írták alá.
A Helyi Választási Bizottság elnöke, Gojdárné dr. Balázs Katalin kedden adta át a kompenzációs listán a békéscsabai fiókparlamentbe jutott öt önkormányzati képviselő megbízólevelét.
Az október 12-i önkormányzati választáson győztes helyi önkormányzati képviselők és a polgármester átvette megbízólevelét a békéscsabai városházán. A kompenzációs listáról bejutott képviselők jövő héten tehetik meg ugyanezt.
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom