A rovat további hírei
Mezőberényben nagyon nagy, kétszáz férőhelyes mozi volt, közvetlenül a Berény Szálló szomszédságában. Az előadások előtt és után, mindig megtelt az akkor még Szabadság Szálló presszója és étterme, a mozilátogatók film előtt itt találkoztak, film után pedig ide tértek be közösen értékelni a látottakat. Sőt! Hiába volt a hatalmas helyiség az egybenyitott presszó és étterem, film után helyük csak azoknak lett, akiknek társa hamarabb elhagyta a mozit, a stáblistát már nem nézte végig, hanem rohant helyet foglalni az étterembe. A ma embere ezt természetesen minimum kétkedve fogadja, el sem hiszi, afféle városi legendának tartja.
Két Békés megyei település, Tarhos és Murony az igazgatási feladatok hatékonyabb ellátása érdekében 2012. január elsejétől körjegyzőséget hoz létre.
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke békéscsabai látogatása során ellátogatott a hír6.hu szerkesztőségébe, ahol olvasóink kérdéseire válaszolt.
Szakmai rendezvényt szervezett a Békés Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala a települési önkormányzat és a jegyző hatáskörébe tartozó szociális igazgatási feladatokról, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény (1993) változásairól, valamint a pénzbeli és természetbeni ellátásokról szerdán a munkaügyi központban. A szociális hatósági feladatot ellátó ügyintézők képzése egy, míg a hivatásos gondnokoké három napig tart.