A rovat további hírei
Békéscsabán a Kormányhivatal épülete előtt fiatalokból álló tömeg gyűlt össze csütörtök délután, hogy közös erővel ők is felszólaljanak a kormány felsőoktatási átalakítási tervei, ezen belül leginkább a keretszámok csökkentése ellen.
Kilenc tankerületi vezető fogja irányítani a közoktatást jövő évtől Békés megyében, vagyis - igazodva a kormány közigazgatást célzó átalakításához -, a jövőben az oktatási intézmények a frissen létrehozott, és Klebelsberg Kunóról elnevezett intézményfenntartó központok(KIK) alá fognak tartozni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkára csütörtökön Békéscsabán.
A lakosság véleményére voltunk kíváncsiak arról, hogy szerintük milyen az utak állapota. A válaszok között találtunk „hideget-meleget” is.
Ismét kolbászt gyúrtak Békéscsabán a Lencsési lakótelepen működő intézmények és civil szervezetek. Az András-napi kolbászparádén 9 csapat mutatta meg disznótoros tudását. A lencsési legjobb kolbászát ezúttal a Lencsési Közösségi Ház Kertbarát Köre készítette.
Lakner Zoltán volt a vendége annak a lakossági fórumnak, amelyet Békéscsabán tartottak csütörtökön. Az összejövetel központi gondolata a demokratikus ellenzékkel való együttműködés lehetősége volt.
Nyakunkon a tél. Mindenki igyekszik a megváltozott körülményekre felkészülni, igaz ez a lakosságra és a szakemberekre is. Csütörtökön délelőtt Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Tóth Tibor ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatója tartott ismertetőt az előkészítő munkálatok állásáról. Fontosnak tartják a média tájékoztatását, hiszen a lakosság a különböző hírcsatornákon keresztül értesül a teendőkről, így jutnak információhoz.
Ahogy közeledünk a tél felé, egyre több szó esik az influenzáról, a járványról és a megbetegedés elleni oltásról. Hogy ki adatja be magának, és ki nem, az változó, az embereket megosztja ez a kérdés. Egyesek kiállnak a vakcina fontossága mellett, mások tűzzel-vassal harcolnak ellene. A Nap kérdésében a békéscsabaiak véleményére voltunk kíváncsiak.
A békési gyerekek irigykedve hallgatták az elmúlt napokban, hogy mely tájakon esik a hó, és várták, hogy hozzájuk is megérkezzen a fehér csapadék. Nem volt hiábavaló a várakozás, a napok óta tartó esőzést felváltotta hétfő reggel a hóesés.
Kedden volt a véradók napja, azokat ünnepelték, akik „vérüket áldozzák” a bajban lévőkért, a sérültekért, a műtét előtt állókért. A társadalom egy része fontosnak tartja, hogy segítsen, és rendszeresen meglátogatja azokat a rendezvényeket, ahol vérdonor lehet. A Nap kérdésében a békéscsabaiak véleményére voltunk kíváncsiak.
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom