A rovat további hírei
Hosszú távú stratégiára van szükség a dráguló gáz kérdésében - mondta Orbán Viktor hétfőn Budapesten az Oroszország és az EU biztonságpolitikai kérdései című konferencián. A politikus szerint az energiaárak növekedése az egész nyugati világ számára komoly kihívás lesz a következő évtizedekben.
Ahhoz, hogy a gazdaság visszaálljon egy gyorsabb növekedési pályára, az ország munkához való viszonyát kell megváltoztatni, hogy ne csak a felnőttek alig több mint fele dolgozzon - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter hétfőn a sajtónak, miután nemzetközi kamarák képviselőivel tárgyalt.
A pénzügyi stabilitás veszélyeztetése nélkül 2009-től sor kerülhet adócsökkentésre, elsősorban az élőmunka terheinek csökkentésére - mondta Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára hétfőn a Menedzserek Országos Szövetségének közgyűlésén.
A TriGranit a következő 5 évben 700 millió euró fejlesztést hajt végre Magyarországon, amely a térségben folyamatban lévő beruházásain belül 15-20 százalékot tesz ki - mondta Kibédi Varga Lóránt, a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója hétfőn, sajtótájékoztatón, Budapesten.
2008 áprilisában 1,4 millió fölé emelkedett a vezetékes szélessávú előfizetések száma, miközben folytatódott a vezetékes telefonvonalak számának lassú csökkenése - tudhatjuk meg a mediainfo jóvoltából.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris politikáját a legutóbbi kamatdöntés után mind a magyar kormány, mind az ellenzék kritizálta, a politikai nyomás a jövőben fokozódni fog - állítja a Political Capital (PC) kockázat-előrejelző divíziója, amely hétfőn juttatta el elemzését az MTI-hez.
Újraindult Brüsszelben a versenypiaci vizsgálat az OMV osztrák és a Mol magyar olajipari cégek előbbi által kezdeményezni tervezett egyesülésének ügyében - erősítette meg hétfőn az Európai Bizottság az MTI érdeklődésére.
A KPMG tanácsadó céget kérte fel a Magyar Szálloda Szövetség (MSZSZ) arra, hogy készítsen tanulmányt az áfakulcs esetleges csökkentésének hatásairól - írta a hétfői Napi Gazdaság.
A "nemzeti minimum" elérése érdekében folytatja múlt héten elkezdett konzultációsorozatát a gazdaság szereplőivel Bajnai Gordon - olvasható a Világgazdaság hétfői számában.
A Magyarország és Japán közötti kapcsolat szorosabbra fűzését, a további gazdasági kapcsolatok lehetőségét emelte ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Mitarai Fudzsio, a japán üzleti szövetség elnöke hétfői találkozójukon Budapesten.
Nyerjen ajándékutalványt a Végvár Apartmantól!
Nyerjen! 30.000 Ft értékben!

ajándékutalványt a Végvár Apartmantól!

Utalvány
Nyerjen étkezési kupont a Speed-től!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

étkezési kupont a Speed-től!

Étel ital
Takarítson otthon is profin, a Dig Build Kft.segítségével!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Takarítson otthon is profin, a Dig Build Kft.segítségével!

Szolgáltatás