A rovat további hírei
Folytatják a vasutassztrájkot a jövő hét második felében, amennyiben a munkáltatókkal folytatott tárgyalások továbbra is eredménytelenek - döntött pénteki ülésén a VDSZSZ Szolidaritás Elnöksége az Országos Választmány felhatalmazása alapján.
Megkezdődtek a szükséges munkálatok a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál annak érdekében, hogy az érintettek lehetőség szerint már májusban kézhez kaphassák az emelt összegű nyugdíjat és a visszamenőlegesen járó összeget - áll a Kormányszóvivői Iroda közleményében. A kormány szerdai ülésén döntött a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások 1,1 százalékos rendkívüli emeléséről, januárig visszamenően. A döntéssel átlagosan 850 forintos emelésben részesül az érintett, mintegy 2,7 - 2,8 millió nyugdíjas.
A szállodák osztályba sorolásáról szóló rendelet korszerűsítése keretében várhatóan még az idén bevezetik a kastélyszálló kategóriát - mondta Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke a Magyar Kastélyszállodák Egyesületének sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.
A Fővárosi Munkaügyi Bíróság első fokú, nem jogerős végzésével elutasította a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritásnak a korábbi kifogása nyomán a MÁV-Gépészet Zrt. ellen benyújtott kérelmét, amelyben a nyíregyházi villamosmozdony-javító műhelyben 2008. február 25-étől bevezetett új munkarend jogellenességének megállapítását kérte.
Legkésőbb március 31-ig kell kiadni a múlt évi szabadságokat, így már csak pár napjuk van a munkaadóknak az új törvényi rendelkezés betartására.
A hatékony gyógyszerrendelést ösztönző törvény finomítására van szükség, alakmazása előtt további hatástanulmányok indokoltak - döntött kormány.
A vezetékes szélessávú internet előfizetések száma 1,38 millióra nőtt februárban, egy évvel korábban ez a szám 1,06 millió volt - közölte a közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság.
A fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt indított eljárást a T-Kábel Kft. ellen a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) - áll a szervezet közleményében. A társaság digitális televíziós szolgáltatást ígért ügyfeleinek, ám az ennek vételére szolgáló berendezést (set-top-box) digitális televíziókészülékekhez nem lehetett csatlakoztatni. Az eljárás megindulása nyomán a T-Kábel kötelezettséget vállalt, így a GVH az eljárást jogsértés megállapítása nélkül zárta le.
A foglalkoztatottak száma 3 millió 855 ezer, a munkanélkülieké 337 ezer fő volt az elmúlt három hónap átlagában. Ez , 0,1 százalékos csökkenést, így 8 százalékos munkanélküliségi rátát jelentett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Tavaly összesen 503 kárbejelentés érkezett kátyúk miatt, ebből 212-t fogadtak el, a többit elutasították; az elfogadott kárbejelentéseknél összesen csaknem 29 millió forintot fizetett ki a Magyar Közút (MK) Kht. - írja a pénteki Világgazdaság.
Nyerjen kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!

Szolgáltatás
Nyerjen 10.000 Ft-os kedvezményt a kreativ-webmester.hu-tól!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

10.000 Ft-os kedvezményt a kreativ-webmester.hu-tól!

Szolgáltatás
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital