A rovat további hírei
Logikus lépés volt a kormánytól, hogy módosította az idei évre várható makrogazdasági adatokat és igazodott a reálisabb számokhoz - vélték az MTI által szerdán megkérdezett elemzők.
A korábbi 4,8 százalékról 5,9 százalékra emelte idei inflációs prognózisát a kormány - jelentette be Veres János pénzügyminiszter szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón.
A Fidesz szerint a reálbérek csökkenése az egyre mélyülő szociális válság biztos jele - írta a párt szakpolitikusa közleményében, miután a KSH szerdán közzétette legfrissebb adatait, miszerint a reálkereset 6,8 százalékkal csökkent a tavaly januárihoz viszonyítva.
A Villamosipari Társaságok Munkáltatói Szövetsége (VTMSZ) és az ágazat három szakszervezete kedden 7 százalékos keresetszínvonal-növekedésről állapodott meg - mondta Gál Rezső, a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a tárgyalást követően
A bruttó átlagkeresetek januárban 1,5 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 0,2 százalékkal mérséklődtek, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 7,1 százalékos növekedése mellett - 6,8 százalékkal csökkent a tavaly januárihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Százezerből jó, ha 15 esetben fordul az adóhivatal a hazai utazási irodákhoz vagyonosodási vizsgálattal összefüggésben - írja szerdai számában a Világgazdaság, hozzátéve, az általuk megkérdezett autókereskedők pedig egyetlen adatkérésről sem számoltak be.
A japán-svéd Sony Ericsson, a nagyságra negyedik mobilkészülék-gyártó a világon, a tavalyi első negyedévinél kisebb nettó bevételt és adó előtti eredményt valószínűsített az idei első negyedévről szerdán.
A cégek 9 százaléka tervez leépítést az idén, a múlt évre vonatkozóan az arány még 15 százalék volt - derül ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium közös felméréséből.
Februárban a végleges pénzforgalmi hiány 215,9 milliárd forint volt, márciusra 344,5 milliárdos deficitet vár a Pénzügyminisztérium. Februárban személyi jövedelemadóból a várt összeg folyt be, a járulékbevételek meghaladták a tervezettet, az áfabevételek kissé elmaradtak a prognosztizálttól.
A 2009-re tervezett adó- és járulékcsökkentésre fordítható forrásokat február végén még 200-250 milliárd forintra becsülte a kormányzat, ma reálisan ennél 100 milliárd forinttal kisebb összeggel lehet számolni - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter Szegeden.
Nyerjen kényeztető arckezelést Adrienn Kozmetikájától!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

kényeztető arckezelést Adrienn Kozmetikájától!

Szépség
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bacho keretesfűrészt!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bacho keretesfűrészt!

Szerszám