A rovat további hírei
Húszszázalékos béremelést harcoltak ki a kecskeméti Mercedes dolgozói. Jövőre már kétszázezernél kevesebbet azok sem kereshetnek, akik a szalag mellett állnak.
Badacsonytomaj önkormányzata, a Badacsony-hegy körüli szőlészeti-borászati szakmai szervezetek, valamint az ágazat vállalkozói csúsztatásnak és félreértelmezhetőnek tartják a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Badacsony-hegy zárlatának elrendeléséről szóló közleményét.
Véget ért az idei parlagfű-szezon, a parlagfű virágzása és pollenszórása befejeződött - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel kedden.
Újabb szőlőbetegség-fertőzési gócokat azonosított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma a Badacsonyon. A korábbi években is volt már itt helyi jellegű fertőzés, az idei minták alapján azonban indokolttá vált a fertőzött terület kiterjesztése a teljes szőlőhegyre - adta hírül a hvg.hu.
Újabb madárinfluenza megbetegedéseket találtak három magyarországi településen. A vírus jelenlétét mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a Bács-Kiskun megyei Bugac, Kisszállás, és Kelebia településeken.
A gyerek sokba kerül. Különösen, ha tovább akar tanulni. Érdemes gőgicsélős korában elkezdeni a felkészülést, hogy a családot ne érje sokk - írja a hvg.hu.
A járműgyártás húzóágazat, a hozzáadott érték szerint azonban az 50 legnagyobb magyarországi cég a termelékenységéhez képest régiós összevetésben igen alacsony bért fizet dolgozóinak, ami az elvándorlás miatt hozzájárulhat a szektorra jellemző munkaerőhiányhoz - derül ki a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest (KFIB) elemzéséből.
Egy-egy építkezés vagy lakásfelújítás már önmagában is megterhelő, hát még akkor, ha nem találunk megfelelően szakképzett és megbízható munkaerőt. Magyarországon gyakorlatilag csak lasszóval lehet építőipari munkásokat fogni, ráadásul az egyre nagyobb kereslet a csalókat és kóklereket is előcsalogatja, éppen ezért mindenkinek érdemes résen lenni - írja a hirado.hu.
Tíz év alatt a 12-szeresére nőtt Kína külföldi befektetéseinek összege, amivel az ázsiai ország már az Amerikai Egyesült Államokat is megelőzi - írja a hirado.hu.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital