A rovat további hírei
Több keddi és szerdai budapesti járatát törölte az Air France a légitársaság dolgozóinak sztrájkja miatt.
Emeli bruttó 2 forinttal a benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán - értesült az MTI piaci forrásból.
Hamarosan ívnak a keszegfélék, ezért április 16-án elkezdődik a garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna fajlagos fogási tilalmi ideje, ami május 31-én éjfélig tart - figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.
A kedvezményes áfakulccsal kapcsolatos döntés teljesen átszabhatja az újlakáspiacot, de sokak jövőjét befolyásolja majd az új, bontásokat is tervező panelprogram, illetve a csok és a bérlakáspolitika is.A lakáspolitikának nincsen egyetlen felelőse, elemei különböző minisztériumok, illetve az önkormányzatok alá tartoznak, emiatt határozott irány sincs. Az eddigi bizonytalan körvonalú rendszer leginkább a lakástulajdonlást segítette elő, ami a fiatalok itthon tartása szempontjából volt politikailag fontos szempont. Az emelkedő négyzetméterárak miatt azonban a saját lakáshoz jutás még a támogatásokkal is egyre nehezebb, az új generáció pedig a nyugati szokásokhoz hasonlóan nem is feltétlenül szeretne saját tulajdont – szívesebben bérel, mint hogy hosszú évtizedekre eladósodjon, illetve számára a mobilitás is fontos. A bérlés jogi helyzetének rendezése különösen égető kérdéssé vált az elmúlt években megnövekedett bérlakáspiacon. Szükség lehet a munkásszállók fejlesztésére, újak építésére is. Egyre inkább közelít a határidő, amikor kiderül, a 2019-es határidő lejárta után visszaemelik-e az 5 százalékos áfát. Az idei év második felében lassulásra vagy megtorpanásra lehet számítani, ha a piac nem kap hírt a hosszabbításról. Az ekkor induló fejlesztések ugyanis már biztosan nem készülnének el 2020-ig, a kedvezményes áfa hiánya pedig azt jelentené, hogy jóval drágábban épülhetnének csak meg a lakások. Ezt a fejlesztők a vevőkre hárítanák – már ha akadnának vevők a kb. 20 százalékkal magasabb áron kínált ingatlanokra. Az is kérdés, kiterjesztik-e az áfakedvezményt a felújításokra is. Jelenleg ugyanis a rendszer "bünteti" azokat, akik új ingatlan helyett használtat vesznek, majd felújítják, hiszen költségeiket 27 százalékos áfa sújtja.
Az OTP Bank 219 forint osztalékot fizet a részvényeseinek, erről döntöttek a részvényesek a hitelintézet pénteki közgyűlésén, Budapesten.
Az OECD legfrissebb elemzése szerint Magyarországon regionálisan is rendkívül alacsony a munkanélküliség. Ennek ellenére egyre többet és egyre több helyről lehet hallani arról, hogy hazánbak ágazatokon átívelő munkaerőhiánnyal küzdenek a cégek. Ez a kettőség pedig odáig vezetett, hogy bizonyos pozíciókban csillagászati, magyarországi viszonylatokban kiemelkedő bérezést is elérhet az, aki meg tud felelni a munkáltatók elvárásainak.
A Budget Magyarország autókölcsönző a nyár elejéig több mint 1,7 milliárd forintért (5,5 millió euró) 350 új járművel bővíti autóflottáját, a cég autóinak száma ezzel majdnem eléri az ezret - közölte a társaság az MTI-vel pénteken.
2016. december 1-én döntött úgy a Képviselő-testület, hogy pályázatot kíván benyújtani külterületi helyi közutak felújítására.
Szünetel az úthasználati jogosultságok, az e-matrica és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj értékesítése április 15-én, vasárnap éjszaka 1 és hajnali 5 óra között rendszerfejlesztés és karbantartás miatt - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
Újkígyóson újabb gazdaságfejlesztési beruházásra nyert az Önkormányzat
Nyerjen akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 1.359 Ft értékben!

akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!

Étel ital
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség