A rovat további hírei
Gyalogosan sem könnyű bejárni a svájci-magyar tulajdonban álló Felina Hungária Kft. telephelyét, hiszen a női fehérnemű gyártásával foglalkozó vállalkozás több mint kilencezer négyzetméteren folytatja a termelést. A Hír6 megyejárásának egyik állomásaként látogattunk el a szeghalmi üzembe, ahol hatszázan találnak megélhetést a városból és a környező településekről. Az immár több mint 20 éves cég töretlen fejlődésére jellemző, hogy a kft. tevékenységének első évéhez képest csaknem a tízszeresére növelte az árbevételét, ami 2010-ben elérte a 3.2 milliárd forintot. A minden esztendőben nyereségesen gazdálkodó vállalkozás komoly befektetéseket hajtott végre az elmúlt időszakban, s ennek köszönhetően a textilipari gépeinek az értéke 325, a saját ingatlanjainak az értéke pedig eléri a 737 millió forintot
Szeghalmon 2012-ben sem vesznek fel működési hitelt, kötvénykibocsátással sem számolnak, de a kisebb-nagyobb fejlesztések és a rászorulók támogatása szerepel a palettán. Macsári József független polgármester szerint szigorú, takarékos gazdálkodással, és az intézmények partnerségével idén is egyensúlyban tartható a költségvetés.
A hír6 stábja gyárlátogatáson vett részt a Szarvasi Mozzarella Kft. örménykúti sajtüzemében. A program keretében ismereteket szerezhettünk a maga területén országosan piacvezető cégről, személyesen megismerkedhettünk a munkatársaival, bepillantást nyerhettünk mindennapjaikba. Továbbá elleshettük a mozzarella gyártás technológiai folyamatát, gyártó berendezéseit és azok működését.
A Hír6 csapata ezúttal a szarvasi járásba látogatott el. Szarvason Demeter István hajóvezető mesélt a Köröst 1986 óta járó Katalin II. sétahajó útjairól és a megépülő szánkópályáról.
Kétszázötven új munkahely jött létre az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) segítségével az orosházi központú Linamar Hungary Zrt.-nél – hangzott el a kanadai családi tulajdonban álló gépipari cég ünnepélyes csarnokavatója alkalmából pénteken, Orosházán.
Békés megye legnagyobb volumenű beruházása kezdődik meg az év második felében és tart 2014-ig. A Gyomaendrőd – Békéscsaba – Lökösháza – országhatár vasútvonal teljes felújítása, és a kapcsolódó beruházások elkészülte után Békés megye Nyugat-Európához és a balkáni országokhoz is lényegesen közelebb kerül. A vonatok ma maximum 120 sebességgel közlekedhetnek ezen a szakaszon, a munkák befejeztével 160 km/óra lesz a megengedett (normális) sebesség.
A jövőben kölcsönösen tájékoztatják egymást a kormányhivatal szakemberei a munkavédelmi és munkaügyi jogszabályokról, illetve az ellenőrzések tapasztalatairól, s teszik ezt annak érdekében, hogy a szabályok betartása mellett, de könnyítsenek a hazai vállalkozók helyzetén is. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője és Hódsági Tamás, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
Erzsébet magyar királyné, osztrák császárné képe a világ első női arcmása, amellyel mozdonyt díszítettek. A GYSEV Zrt. Taurusát ma délben avatták fel a gödöllői Királyi Váróteremben.
Az agrárium elmúlt másfél évben nyújtott teljesítményét is értékelte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter keddi, Békésen tartott sajtótájékoztatóján.
A hivatal azért hivatal, hogy ügyeljen a rendre, és kövessen el mindent azért, hogy a rábízott életterület minél gördülékenyebben és hatékonyabban működjön. Ennek a munkának a legelterjedtebb eszköze a folyamatos ellenőrzés, jegyzőkönyvezés és a végén általában a bírság kiszabása. A Békés Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Hatósága hétfőn olyan vállalkozókat köszöntött, akiknél semmilyen hiányosságot nem találtak.
Halottak napjától Virágvasárnapig- dráma a Jókaiban!
Nyerjen! 2.400 Ft értékben!

Halottak napjától Virágvasárnapig- dráma a Jókaiban!

Kultúra
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerjen a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!

Egészség