A rovat további hírei
Gabnai Csaba, a békéscsabai Brill Bisztró tulajdonosa is meghívót kapott az év egyik legjelentősebb gasztroeseményére, amit a Gundel étteremben tartottak. A szakma legszűkebb elitjét várták a budapesti partira. Békés megyei étterem képviselője első ízben kapott meghívást az évente megrendezésre kerülő rangos díjátadóra. Az eseményen a Mák Bisztró kapta meg a "2011 Év konyhája" titulust, míg a Brill Bisztró a Vendéglátás magazin különdíját, a "Vendéglátás konyhája 2011" kitüntető címet mondhatja magáénak.
Országszerte a hét elején megkezdődött a területalapú támogatások (SAPS) folyósítása. Békés megyében összesen 27-27,5 milliárd forintot kapnak a gazdák, ami 5 milliárddal több a tavalyi összegnél – tudtuk meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei kirendeltségén tartott sajtótájékoztatón.
Nosztalgikus és egyben boldog tekintettel fürkészik újabban a gyulai Városház utcán sétálok a település egyik büszkeségének számító étterem kínálatát. A magyar ízek felé tett – rendkívül sikeres – kitérő után Jalecz Lajos tulajdonos visszakanyarodott régi gasztronómiai szerelméhez, a távol-keleti konyhához. A kilencvenes években legendássá vált gyulai indonéz étterem a napokban újra megnyitotta kapuit Garuda Indonéz Étterem néven. Az ínyencek kedvelt törzshelye ezúttal is számtalan finomságot kínál; a legendás Godo Godo saláta, bambuszrügy leves, Sate Ayam, vagy sült banán mellett bárki megkóstolhatja a borsos bivalyt, a királyrákot vagy a krokodilhúst.
Az utóbbi négy-öt évben hatvanhárom friss diplomás idegenforgalmi szakember kereste meg állásügyben Vozár Mártont, a békéscsabai Hotel Fiume Zrt. ügyvezető igazgatóját, ám egyetlenegynek sem sikerült munkát kapnia Békés megyében. Az okokról a patinás szállón faggattuk a Kodolányi János Főiskola Turizmus Tanszékének vendégoktatóját.
Három napon keresztül Gyula adott otthont a Magyar Víziközmű Szövetség(MaVíz) rendezvényének. A szakmai fórum egyik legfontosabb pontja az ágazatot érintő törvénytervezet megvitatása volt.
Három napon keresztül Gyula adott otthont a Magyar Víziközmű Szövetség(MaVíz) rendezvényének. A szakmai fórum egyik legfontosabb pontja az ágazatot érintő törvénytervezet megvitatása volt.
A Magyar Fürdőkultúra Napja második alkalommal került megrendezésre a Dél-alföldi Termálklaszter szervezésében. Tavaly Szarvas, míg most Gyomaendrőd volt a helyszín. A Liget Fürdőben tartott szakmai napon megtudtuk, hogy 340 milliós beruházásra készül a helyi strand.
A gyomaendrődi Városi Egészségügyi Intézmény gyógytorna szakrendelése október 1-től új helyszínen, a Liget Fürdőben várja a pacienseket.
Jelentős pillanathoz érkezett a békéscsabai Agóra-kulturális központ-, korábbi nevén az Ifiház beruházása. A bontási munkálatok nyitásának jelképként a város-, illetve az Ifjúsági Ház vezetője tette le az alapkövet. Az elhelyezett időkapszulába bezárták az Ifiház régi fényképeit, plakátjait és tervrajzait, továbbá egy országos és két helyi lap legutóbbi számát is.
Indítsa 2018-at az Árpád Pálinkával!
Nyerjen! 7.520 Ft értékben!

Indítsa 2018-at az Árpád Pálinkával!

Ital
Johann Strauss: A cigánybáró operett két részben
Nyerjen! 7.000 Ft értékben!

Johann Strauss: A cigánybáró operett két részben

Kultúra
Gogol: Egy őrült naplója színdarab
Nyerjen! 3.000 Ft értékben!

Gogol: Egy őrült naplója színdarab

Kultúra