A rovat további hírei
A liszt, mint alapvető élelmiszer, és a takarmányok általános forgalmi adójának (áfa) csökkentését ajánlja megfontolásra a nemzetgazdasági miniszternek a Gabonaszövetség.
A kormány döntésének megfelelően hétfőtől átalakul a magyar turizmus szervezete, létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel - jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter sajtóreggelin hétfőn Budapesten, ahol a leendő turisztikai vezetőket is bemutatta.
Száztíz csemege- és huszonegy pattogatni való kukorica vetőmag tétel GMO-szennyezettségét (genetikai módosítás) ellenőrizte eddig idén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a hatóság 7 mintában mutatott ki tiltott genetikai módosítást - közölte az élelmiszerlánc-biztonságért felelős hatóság hétfőn az MTI-vel.
A magyar kormány otthonteremtési programja volumenét tekintve egyedülálló a világon, ugyanis jelenleg nincs más ország, ahol az éves GDP akkora arányát fordítanák hasonló célokra, mint hazánkban. 2017-re a tervezett 4,7%-os GDP-arányos kiadással Magyarország költheti majd a legtöbbet a családokra.
Az eredménytelenül végződött dohai találkozó után az olajpiac visszatért a régi kerékvágásba: a szaúdiak és az oroszok növelni fogják az eddigi termelési szintjüket - írja a Portfólió.
Április 22. a Föld Napja. Az egyre fáradó, egyre nehezebben lélegző, életünk érdekében önmagán egyre gyakrabban eret vágó Föld Anya ünnepe egyre fontosabb lesz számunkra. Nehézségeit, szenvedéseit, romlását már figyelni sem kell, egyre gyakrabban jelzi szervezetének elhasználódást, fáradságát, bárki bármikor találkozhat betegségjeleivel (földrengés, szökőár, árvíz, belvíz, földcsuszamlás, sárlavina…).
A közműszolgáltatók közül egyértelműen a vízszolgáltató vállalatok vannak a lehető legszorosabb kapcsolatban a természettel. Szolgáltatásuk tárgyát, a vizet a természetből nyerik és felhasználás után ugyanoda juttatják vissza. Nagyon sokat tehetnek tehát a természet állapotáért. Munkájukkal javíthatnak, de ugyanúgy ronthatnak is közvetlen környeztünk állapotán. Az Alföldvíz Zrt. a Föld Napján Békéscsabán a Körösök Völgye Látogató Központban megtartott sajtótájékoztatóján megismerhettük a cég legújabb, ettől kezdve állandó munkatársa születésének körülményeit, és azt is megtudhattuk, hogyan válhat bárkinek családtagjává Vizes Péter. Mert, hogy így hívják.
Nyolc tonna ismeretlen eredetű káposztát és 450 kilogramm baktériumos rothadással fertőzött lengyel származású burgonyát találtak Heves megyében, mindkét tételt megsemmisítették - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.
A nemzetgazdasági miniszter szerint magas a 27 százalékos áfa, csökkentésére azonban nincs szabad forrás a jövő évi költségvetésben, a kormány hosszú távú szándéka az áfa felső kulcsának 25 százalékra, vagy az alá csökkentése.
A Lidl Magyarország mind a 164 áruházát kinyitja április 24-től, a vasárnapi boltzárról szóló törvény módosításának értelmében.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség