A rovat további hírei
Megyejárás: a hir6.hu csapata ezúttal Gyomaendrődre látogatott el, ahol a Skylotec Hungary Kft. tevékenységét Vodova János ügyvezető igazgató mutatta be.
Békéscsabán a Berényi út 53. számú épület sok mindent látott már. Az egykori polgári családi ház hosszú évekig autókereskedésként funkcionált, ma pedig az udvarán farakások állnak egymás mellett, a ház homlokzatán büszke felirat hirdeti: Csaba-Fa.
A Hír6 megyejárása során ezúttal Békésre látogatott el, ahol a Gingerbread Kft. tevékenységét Pusztai Imre tulajdonos mutatta be.
Megyejárás: a hír6.hu Békésre látogatott el, ahol az OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. tevékenységét, gyártmányait Patkás János ügyvezető igazgató mutatta be.
Meghatározó üzeme és exportálója a magyar baromfi-feldolgozó iparnak a mezőkovácsházi Pannon Mezőgazdasági és Szolgáltató Lúd Kft. Megyejárásunk soros állomásán kiderült, a cég a település legnagyobb adófizetője, 2011-ben 11 milliárd forintos forgalmat bonyolított le.
Nosztalgiával gondol vissza a fénykorában 800 dolgozót foglalkoztatott Új Alkotmány Mgtsz-ben végigdolgozott évekre Oláh Tibor gazdaságmérnök, a mezőkovácsházi Babó Kastély Panzió tulajdonosa, üzemeltetője, aki néhai társával, főnökével, Kőrösi Jenővel együtt több mint 10 évvel ezelőtt vette meg a téesz egykori Babó majorját, és virágoztatta fel. Aki még soha nem járt a Kaszaper felé eső volt majorban, megyejárásunk következő állomása során bizony elámulhat azon, hogy a dél-békési, „istenháta mögötti”, kilenc éve üzemelő csanádi turisztikai centrumban mi minden várja.
A tavalyi esztendőben, köszönhetően a kormányhivatalhoz tartozó megyei mezőgazdasági és vidékfejlesztési hivatal munkatársainak, valamint a falugazdász hálózat tagjainak Békés megye az első helyen végzett a területalapú támogatási igények begyűjtésével, valamit azok feldolgozásával – közölte a kormányhivatal kormánymegbízottja egy gazda fórumon szerdán, Körösladányban,
Az is fejlettségi mutató ám, hogy az elhasznált világítótestek hány százalékát gyűjtik vissza és hasznosítják újra egy adott térségben. Nos, míg országosan 40 százalék az arány, Kelet-Magyarországon csupán 20 százalék. Kovács Bélával, az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. – eredeti szakmájára nézve közgazdász – világítástechnikai divízió (ágazat) menedzserével a március 5-én átadott mezőkovácsházi világítástechnikai hulladékhasznosító, vagyis fénycsőbontó üzemben beszélgettünk megyejárásunk alkalmával.
Az ország egyik legfiatalabb professzora dr. Turcsán Zsolt Attila agrárközgazdász, Mezőkovácsháza független polgármestere, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karának (Mosonmagyaróvár) címzetes egyetemi tanára, ám elsősorban nem ezért kerestük fel hivatalában. Szerencsés helyzet az, amikor egy kimondottan mezőgazdasági jellegű város első embere otthon van a szakmában.
Dr. Papp István a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság főigazgatója volt a hír6.hu által útjára indított Közéleti sarok vendége.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó