A rovat további hírei
Békés megye legnagyobb volumenű beruházása kezdődik meg az év második felében és tart 2014-ig. A Gyomaendrőd – Békéscsaba – Lökösháza – országhatár vasútvonal teljes felújítása, és a kapcsolódó beruházások elkészülte után Békés megye Nyugat-Európához és a balkáni országokhoz is lényegesen közelebb kerül. A vonatok ma maximum 120 sebességgel közlekedhetnek ezen a szakaszon, a munkák befejeztével 160 km/óra lesz a megengedett (normális) sebesség.
A jövőben kölcsönösen tájékoztatják egymást a kormányhivatal szakemberei a munkavédelmi és munkaügyi jogszabályokról, illetve az ellenőrzések tapasztalatairól, s teszik ezt annak érdekében, hogy a szabályok betartása mellett, de könnyítsenek a hazai vállalkozók helyzetén is. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője és Hódsági Tamás, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
Erzsébet magyar királyné, osztrák császárné képe a világ első női arcmása, amellyel mozdonyt díszítettek. A GYSEV Zrt. Taurusát ma délben avatták fel a gödöllői Királyi Váróteremben.
Az agrárium elmúlt másfél évben nyújtott teljesítményét is értékelte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter keddi, Békésen tartott sajtótájékoztatóján.
A hivatal azért hivatal, hogy ügyeljen a rendre, és kövessen el mindent azért, hogy a rábízott életterület minél gördülékenyebben és hatékonyabban működjön. Ennek a munkának a legelterjedtebb eszköze a folyamatos ellenőrzés, jegyzőkönyvezés és a végén általában a bírság kiszabása. A Békés Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Hatósága hétfőn olyan vállalkozókat köszöntött, akiknél semmilyen hiányosságot nem találtak.
Várhatóan az államhoz kerül a Békés Megyei Vízművek Zrt. részvénycsomagjának 28 százaléka, amit jelenleg a megyei önkormányzat birtokol - közölte Csák Gyula, a szolgáltató vezérigazgatója békéscsabai sajtótájékoztatóján.
A kormány elképzelései szerint jelentős mértékben csökkenne a víziközmű vállalatok száma a jövőben, a tervek szerint a 350 jelenlegi szolgáltató helyett 35-40 láthatja el majd a feladatokat, amennyiben a Parlament elfogadja a még kidolgozás alatt álló törvényt. A Békés Megyei Vízművek Zrt.-t hogyan fogja érinteni a szolgáltatók "megtizedelése"? Erre kerestük a választ Csák Gyulánál, a cég vezérigazgatójánál.
Az ország sertésállományának egy százalékát állítja elő a magyar tulajdonban lévő, 150 helyi és környékbeli dolgozónak munkát adó, mintegy 4 ezer hektár szántóföldön gazdálkodó Dombegyházi Agrár Termelő és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Isztin Ferenc vezérigazgató irányításával több mint négyéves európai uniós komplex agrárfejlesztési elképzelés valósult meg.
A közelmúltban elindított új típusú közmunkaprogram során a Békés megyei települések közül Szarvas városa kapta a legnagyobb támogatást - közölte Erdős Norbert kormánymegbízott.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Érték: 3.816 Ft Játszom