A rovat további hírei
Szarvas legnagyobb foglalkoztatója, a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. hosszú évek óta töretlenül fejlődik. Erdélyi István, a cég elnök-vezérigazgatója úgy véli, a siker legfontosabb záloga a jó stratégia. Hogy ez pontosan mit takar, arról személyesen beszélgettünk a cégvezetővel, amikor szarvasi megyejárásunk során bekopogtattunk hozzá.
Olybá tűnik, idén sem marad el a tavasz, úgyhogy lassan ideje felmászni a padlásra/kimenni a garázsba/bebújni a gardrób mélyére, és előbányászni az ősszel eltett átmeneti kabátot, cipőt, miegymást. A hír6.hu maroknyi stábja ezúttal a Classico Cipőcentumba látogatott el.
Mintegy 70 milliárd forint forrásra lehet pályázni az állattartó telepek korszerűsítésére, az erre vonatkozó öt felhívást a Miniszterelnökség közzé tette a múlt héten - közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Ellenszavazat nélkül fogadta el az új, uniós szabályoknak megfelelő vámkódexet az Országgyűlés, amely május elsejétől érvényes - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-t.
A vizsgált harmincból nyolc mágneses gyerekjátékot nem talált megfelelőnek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), amely azt ellenőrizte, van-e a játékoknak kisméretű, lenyelhető mágneses alkatrésze és a mágnes erőssége meghaladja-e a szabványban meghatározott határértéket - közölte az NFH szerdán az MTI-vel.
Köztestületté alakult a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT) - jelentette be a földművelésügyi miniszter a szervezet köztestületté alakuló ülésén szerdán Budapesten.
Bő két hét, és a XVII. Gyulai Pálinkafesztivállal kezdetét veszi az idei fesztiválszezon. Ennek első akkordjaként szerda délelőtt munkába állt az összes érzékszerv – és tizennégy zsűritag –, hogy kiválasszák a magán-és bérfőzők országos párlatversenyének díjazottjait és Békés Megye Pálinkáját.
Rejtő József, a szarvasi székhelyű Rózsási Állattenyésztési Kft. ügyvezetője úgy véli, aki ma tejtermelésre adja a fejét, annak nincs ki a négy kereke. Ő már csak tudja: régi motoros a szakmában, 45 éve foglalkozik szarvasmarha-tenyésztéssel. Megyejárásunk során a szarvasi agrárszakember tehenészeti telepét is meglátogattuk.
Aki cerkával tanult írni, aki tintába mártogatós, faszárú tollal (a vége mindig meg volt rágva) gyakorolta a betűk formázását, annak idősebb korában, úgy negyven felé kifejezetten nehéz volt megtanulnia a gépírás tudományát. Arról nem is beszélve, hogy őszinte csodálattal és tisztelettel viseltetett minden olyan kolléganő iránt, akik szélsebes ujjakkal ütötték az Optima írógépek billentyűzetét úgy, hogy közben még tréfálkozni is volt idejük. Meg egyébként is, a gyors- és gépírás érettségihez kötött szakma volt a békeidőkben…
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom