A rovat további hírei
Bő két hét, és a XVII. Gyulai Pálinkafesztivállal kezdetét veszi az idei fesztiválszezon. Ennek első akkordjaként szerda délelőtt munkába állt az összes érzékszerv – és tizennégy zsűritag –, hogy kiválasszák a magán-és bérfőzők országos párlatversenyének díjazottjait és Békés Megye Pálinkáját.
Rejtő József, a szarvasi székhelyű Rózsási Állattenyésztési Kft. ügyvezetője úgy véli, aki ma tejtermelésre adja a fejét, annak nincs ki a négy kereke. Ő már csak tudja: régi motoros a szakmában, 45 éve foglalkozik szarvasmarha-tenyésztéssel. Megyejárásunk során a szarvasi agrárszakember tehenészeti telepét is meglátogattuk.
Aki cerkával tanult írni, aki tintába mártogatós, faszárú tollal (a vége mindig meg volt rágva) gyakorolta a betűk formázását, annak idősebb korában, úgy negyven felé kifejezetten nehéz volt megtanulnia a gépírás tudományát. Arról nem is beszélve, hogy őszinte csodálattal és tisztelettel viseltetett minden olyan kolléganő iránt, akik szélsebes ujjakkal ütötték az Optima írógépek billentyűzetét úgy, hogy közben még tréfálkozni is volt idejük. Meg egyébként is, a gyors- és gépírás érettségihez kötött szakma volt a békeidőkben…
Elvtársként vonult be a Magyar Néphadseregbe és már uramnak szólították egymást a laktanyában, amikor leszerelt. A főhadnagy jelölt volt, hiszen jól tanult a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán, de soha sem tudta meg, milyen élete lehetett volna a hadseregben, mert a rendszerváltás után, de még a diploma megszerzése előtt leszerelt. Hazaköltözött Békésre.
"Ezen a szomorkás, eső áztatta vasárnap délután bontották volna le irányított robbantással a Barnevál egyik épületcsarnokát, de valami közbejött..." írtuk tegnap este, s ma délután mégis a levegőbe repült az épület.
Mi a tökéletes vasárnap délutáni program? Például egy épületrobbantás végigkövetése! Mindenesetre az volt a terv, hogy a volt Barnevál egyik használaton kívüli épületrészét robbantásos bontással teszik a földdel egyenlővé. Ez egyelőre technikai okokból kifolyólag elmaradt. Persze ezt még 14:30-kor nem tudtuk; a nem robbantási ügy végére a pontot 19:20-kor tették ki. De ha már ott voltunk, néztünk, láttunk, beszélgettünk, sőt a jövő héten vagy az azt követően visszamegyünk. (Mi több, a dolgozatot egy múltidéző interjúval is megfejeltük.)
Ha ajtót, ablakot szeretne, a Mesterházat keresse! És ez már a békéscsabai Mesterház friss, tavaszi szlogenje. Mindeközben párhuzamosan készül a cég új, szebb, követhetőbb weboldala is. Nemcsak kívül, hanem belül is változások történtek a Berényi úti építőipari kereskedés háza táján. De ez evidens, hiszen nyakunkon a kikelet.
Immár ötödik alkalommal rendezték meg Füzesgyarmaton a gazda-és vállalkozónapot. Az esemény kiemelt célja volt, hogy a legfrissebb hazai és európai uniós pályázati lehetőségekkel kapcsolatos információkat hatékonyan, megfelelő környezetben adják át a helybéli gazdák, vállalkozók és a civil szervezetek munkatársai számára.
Bora Imre neve sokak számára ismerősen cseng, s persze nem csak azoknak, akik Békés megyében élik mindennapjaikat, nem csupán azoknak, akik előszeretettel látogatnak fesztiválokat, nem feltétlenül csak azoknak, akik rendezvényszervezéssel foglalkoznak és nem kizárólag azoknak, akik a békéscsabai női röplabdacsapat elkötelezett szurkolói.