A rovat további hírei
A Békés megyei gazdasági élet egyik meghatározó szereplője több mint három évtizede indult egy mindössze 25 m2-es irodából, mára 20 ezer m2-es beépített hasznos területtel és mellé közel 20 hektár ipari területtel rendelkezik. Ahhoz, hogy igazán képbe kerüljünk, mindenképpen ildomos és szükséges megkérdeznünk arról, hogyan látja a helyi gazdaság helyzetét, hogyan összegezné a tavalyi év eredményeit, jellemzőit és emellett persze azt is, mit vár el a 2016-os esztendőtől.
A Békés megyei gazdasági élet egyik meghatározó szereplője több mint három évtizede indult egy mindössze 25 négyzetméteres irodából, mára 20 ezer négyzetméteres beépített hasznos területtel és mellé közel 20 hektár ipari területtel rendelkezik. Ahhoz, hogy igazán képbe kerüljünk, mindenképpen ildomos és szükséges megkérdeznünk arról, hogyan látja a helyi gazdaság helyzetét, hogyan összegezné a tavalyi év eredményeit, jellemzőit és emellett persze azt is, mit vár el a 2016-os esztendőtől.
A főzde jóval az előzetes elvárások felett teljesített 2015-ben – summázott kérdésünkre az Éden-tó Szeszfőzde vezetője. Mint Tóth János fogalmazott, az elvárások feletti teljesítmény idézőjelben értendő, mivel a törvényi szabályozás hiányosságai és az igen gyenge gyümölcstermés miatt eleve egy átlagos év mennyiségének harmadával kalkuláltak. A tavalyi esztendőben a kapacitások kihasználtsága szempontjából 60 százalékot tudtak hozni – fűzte hozzá a Sarkadon található kisüzem első embere.
A Sarkadon található AERO FERR Légtechnikai és fémipari Kft. idén lesz 25 éves. A céget 1991 decemberében tizenhárman alapították, mára heten maradtak közülük. Jelenleg tizennégy alkalmazottat és négy ipari tanulót foglalkoztatnak, s a vállalkozás az akkoriban állami tulajdonban lévő szellőzőművek utódjaként jött létre – ismertette Nagy Zoltán ügyvezető.
A tavalyi év a többi esztendőhöz viszonyítva kiemelkedőnek mondható, ez értendő a szállóvendégek vagy éppen a rendezvények számosságára vonatkoztatva is – mondta el 2015 eredményeit firtató kérdésünkre Tímár András. A gyomaendrődi patinás Körös Szálloda és Étterem tulajdonosa, valamint a méltán nagy hírű Kondorosi Csárda üzemeltetője, szakmai tanácsadója hozzátette: a fellendülés, bővülés egyértelműen tetten érhető volt, s bízik benne, hogy ez 2016-ban is így lesz.
Párzsa László igazán megnyerő személyiség. Nem csak laza eleganciája, humora, intelligenciája, hiteles megnyilvánulásai teszik érdekessé és figyelemre méltóvá, hanem az is, hogy az általa vezetett TopLaptop Kft. a 2015-ös esztendőben több mint 30 százalékos bevétel növekedést tudott elérni. A cégről, a vezetési irányelvekről és persze a jövőbeli tervekről is beszélgettünk. (x)
A 2015-ös év a BNI békéscsabai csoportja számára a fejlődésről és a stabilitásról szólt – mondta el Garzó Anita kérdésünkre. A vállalkozókat, cégvezetőket tömörítő, önkéntes alapon tevékenykedő szervezet Dél-alföldi régió igazgatója hozzátette, a csabai csapat esetében egy igazán remekül szervezett struktúráról beszélhetünk.
Gazdasági interjúsorozatunk soron következő részében Szabó Bélát, az SMax kreatív igazgatóját, tulajdonosát kérdeztük...
A főváros után Békéscsabán is állandó irodát nyitott a Shopping Center Network Kft. A cég országszerte 12 városban, világszerte pedig összesen 20 országban van jelen.