A rovat további hírei
A Hír6 megyejárása során ezúttal Békésre látogatott el, ahol a Gingerbread Kft. tevékenységét Pusztai Imre tulajdonos mutatta be.
Megyejárás: a hír6.hu Békésre látogatott el, ahol az OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. tevékenységét, gyártmányait Patkás János ügyvezető igazgató mutatta be.
Meghatározó üzeme és exportálója a magyar baromfi-feldolgozó iparnak a mezőkovácsházi Pannon Mezőgazdasági és Szolgáltató Lúd Kft. Megyejárásunk soros állomásán kiderült, a cég a település legnagyobb adófizetője, 2011-ben 11 milliárd forintos forgalmat bonyolított le.
Nosztalgiával gondol vissza a fénykorában 800 dolgozót foglalkoztatott Új Alkotmány Mgtsz-ben végigdolgozott évekre Oláh Tibor gazdaságmérnök, a mezőkovácsházi Babó Kastély Panzió tulajdonosa, üzemeltetője, aki néhai társával, főnökével, Kőrösi Jenővel együtt több mint 10 évvel ezelőtt vette meg a téesz egykori Babó majorját, és virágoztatta fel. Aki még soha nem járt a Kaszaper felé eső volt majorban, megyejárásunk következő állomása során bizony elámulhat azon, hogy a dél-békési, „istenháta mögötti”, kilenc éve üzemelő csanádi turisztikai centrumban mi minden várja.
A tavalyi esztendőben, köszönhetően a kormányhivatalhoz tartozó megyei mezőgazdasági és vidékfejlesztési hivatal munkatársainak, valamint a falugazdász hálózat tagjainak Békés megye az első helyen végzett a területalapú támogatási igények begyűjtésével, valamit azok feldolgozásával – közölte a kormányhivatal kormánymegbízottja egy gazda fórumon szerdán, Körösladányban,
Az is fejlettségi mutató ám, hogy az elhasznált világítótestek hány százalékát gyűjtik vissza és hasznosítják újra egy adott térségben. Nos, míg országosan 40 százalék az arány, Kelet-Magyarországon csupán 20 százalék. Kovács Bélával, az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. – eredeti szakmájára nézve közgazdász – világítástechnikai divízió (ágazat) menedzserével a március 5-én átadott mezőkovácsházi világítástechnikai hulladékhasznosító, vagyis fénycsőbontó üzemben beszélgettünk megyejárásunk alkalmával.
Az ország egyik legfiatalabb professzora dr. Turcsán Zsolt Attila agrárközgazdász, Mezőkovácsháza független polgármestere, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karának (Mosonmagyaróvár) címzetes egyetemi tanára, ám elsősorban nem ezért kerestük fel hivatalában. Szerencsés helyzet az, amikor egy kimondottan mezőgazdasági jellegű város első embere otthon van a szakmában.
Dr. Papp István a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság főigazgatója volt a hír6.hu által útjára indított Közéleti sarok vendége.
A hír6.hu megyejárása kapcsán arról beszélgettünk az ügyvezető igazgatóval, milyen új terveket szövöget vállalkozása további fejlesztése érdekében.
Gyalogosan sem könnyű bejárni a svájci-magyar tulajdonban álló Felina Hungária Kft. telephelyét, hiszen a női fehérnemű gyártásával foglalkozó vállalkozás több mint kilencezer négyzetméteren folytatja a termelést. A Hír6 megyejárásának egyik állomásaként látogattunk el a szeghalmi üzembe, ahol hatszázan találnak megélhetést a városból és a környező településekről. Az immár több mint 20 éves cég töretlen fejlődésére jellemző, hogy a kft. tevékenységének első évéhez képest csaknem a tízszeresére növelte az árbevételét, ami 2010-ben elérte a 3.2 milliárd forintot. A minden esztendőben nyereségesen gazdálkodó vállalkozás komoly befektetéseket hajtott végre az elmúlt időszakban, s ennek köszönhetően a textilipari gépeinek az értéke 325, a saját ingatlanjainak az értéke pedig eléri a 737 millió forintot
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom