A rovat további hírei
A júniusi, több mint 11 százalékos növekedést követően tovább bővült Magyarország ipari teljesítménye, idén júliusban már 12,3 százalékkal erősödött az ágazat. Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a KSH legfrissebb adatait kommentálva kiemelte, hogy az ipar júliusi bővülése 3 éves csúcsot jelent, utoljára 2011-ben mértek ennél nagyobb erősödést. (Forrás: kormany.hu.)
A minőségi élelmiszerek előállítását és forgalmazását kívánja ösztönözni Magyarországon a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkársága - erről az államtitkárság vezetője beszélt szerdán Budapesten újságírók előtt egy háttérbeszélgetésen. (Forrás: kormany.hu)
Az idei tanévkezdéskor több pénz maradt a családoknál - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Telepy Károly Általános Iskola tanévnyitóján. (Forrás:kormany.hu)
Miért kellene valamit kitalálni, amit már mások kitaláltak, és sikerrel alkalmaznak? Sokkal egyszerűbb ezeket megismerni és adaptálni. Viszont ehhez meg kell ismerni ezeket a gyakorlatokat, és azt sem árt tudni, hogyan lehet alkalmazni mindezt. Ennek érdekében szervezett vidékfejlesztési konferenciát a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával a Fenntartható Térségért Alapítvány.
A „zöldenergiát” az erőmű szerves trágyából állítja elő, éves teljesítménye 1,2 megawatt. Az üzem szomszédságában lévő tehenészetben keletkező „mellékterméket” használják fel, aminek segítésével 2100 háztartás éves áramszükségletét, valamint 320 háztartás évi hőszükségletét biztosíthatják. A biogáz üzem melléktermékeként keletkezett szerves trágyával évente 1200 tonna műtrágyát váltanak ki.
A kormány kulcsszerepet szán a vasútnak - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter szerdán Debrecenben. (Az MTVA felvétele. Forrás: kormany.hu)
Száznál is többen fogadták el a meghívást a BNI békéscsabai csoportjának nyitónapjára. Bár a Csabai Csípős csoport hivatalosan már megalakult, most egy olyan rendezvényt tartottak, ahol az érdeklődők, kívülállók is megtudhatták, mi az a BNI, miért jó tagnak lenni és hogyan lehet bekerülni a csoportba. A rendezvény során a helyi csoport tagjai is bemutatkoztak.
Mezőberényben a XVII. Berény Napok keretén belül a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) referensei tájékoztató előadást tartottak kedden Békés megyei szervezeteknek.
Az idei termésátlagokról, a rágcsálókról és a csapadékos időjárás ártalmairól is beszélt dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei elnöke azon a tájékoztatón, amin az aratás eredményeit, a „Magyarok Kenyere" programban való részvételt valamint az aktuális agrárgazdasági kérdésekkel kapcsolatos álláspontot foglalta össze.
Szerda lévén ismét összeült a helyi BNI csoport Békéscsabán. A tagok mellett több érdeklődő is elfogadta a Csabai Csípős Csoport meghívását, és mint vendégek vettek részt az összejövetelen, így ismerkedve az együttműködés ezen új lehetőségével.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom