A rovat további hírei
A vizsgált harmincból nyolc mágneses gyerekjátékot nem talált megfelelőnek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), amely azt ellenőrizte, van-e a játékoknak kisméretű, lenyelhető mágneses alkatrésze és a mágnes erőssége meghaladja-e a szabványban meghatározott határértéket - közölte az NFH szerdán az MTI-vel.
Köztestületté alakult a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT) - jelentette be a földművelésügyi miniszter a szervezet köztestületté alakuló ülésén szerdán Budapesten.
Bő két hét, és a XVII. Gyulai Pálinkafesztivállal kezdetét veszi az idei fesztiválszezon. Ennek első akkordjaként szerda délelőtt munkába állt az összes érzékszerv – és tizennégy zsűritag –, hogy kiválasszák a magán-és bérfőzők országos párlatversenyének díjazottjait és Békés Megye Pálinkáját.
Rejtő József, a szarvasi székhelyű Rózsási Állattenyésztési Kft. ügyvezetője úgy véli, aki ma tejtermelésre adja a fejét, annak nincs ki a négy kereke. Ő már csak tudja: régi motoros a szakmában, 45 éve foglalkozik szarvasmarha-tenyésztéssel. Megyejárásunk során a szarvasi agrárszakember tehenészeti telepét is meglátogattuk.
Aki cerkával tanult írni, aki tintába mártogatós, faszárú tollal (a vége mindig meg volt rágva) gyakorolta a betűk formázását, annak idősebb korában, úgy negyven felé kifejezetten nehéz volt megtanulnia a gépírás tudományát. Arról nem is beszélve, hogy őszinte csodálattal és tisztelettel viseltetett minden olyan kolléganő iránt, akik szélsebes ujjakkal ütötték az Optima írógépek billentyűzetét úgy, hogy közben még tréfálkozni is volt idejük. Meg egyébként is, a gyors- és gépírás érettségihez kötött szakma volt a békeidőkben…
Elvtársként vonult be a Magyar Néphadseregbe és már uramnak szólították egymást a laktanyában, amikor leszerelt. A főhadnagy jelölt volt, hiszen jól tanult a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán, de soha sem tudta meg, milyen élete lehetett volna a hadseregben, mert a rendszerváltás után, de még a diploma megszerzése előtt leszerelt. Hazaköltözött Békésre.
"Ezen a szomorkás, eső áztatta vasárnap délután bontották volna le irányított robbantással a Barnevál egyik épületcsarnokát, de valami közbejött..." írtuk tegnap este, s ma délután mégis a levegőbe repült az épület.
Mi a tökéletes vasárnap délutáni program? Például egy épületrobbantás végigkövetése! Mindenesetre az volt a terv, hogy a volt Barnevál egyik használaton kívüli épületrészét robbantásos bontással teszik a földdel egyenlővé. Ez egyelőre technikai okokból kifolyólag elmaradt. Persze ezt még 14:30-kor nem tudtuk; a nem robbantási ügy végére a pontot 19:20-kor tették ki. De ha már ott voltunk, néztünk, láttunk, beszélgettünk, sőt a jövő héten vagy az azt követően visszamegyünk. (Mi több, a dolgozatot egy múltidéző interjúval is megfejeltük.)
Ha ajtót, ablakot szeretne, a Mesterházat keresse! És ez már a békéscsabai Mesterház friss, tavaszi szlogenje. Mindeközben párhuzamosan készül a cég új, szebb, követhetőbb weboldala is. Nemcsak kívül, hanem belül is változások történtek a Berényi úti építőipari kereskedés háza táján. De ez evidens, hiszen nyakunkon a kikelet.
Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 1.800 Ft Játszom
Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom