A rovat további hírei
A Sandviken Tools Kft. 2008-ban egy garázsban kezdte meg működését. A férj és a feleség együtt dolgozott, gondolkodott a további fejlődés érdekében. Abban az évben összesen nyolcan lettek egyszerre BAHCO nagykereskedők az országban. A BAHCO magyarországi forgalmának a 60-70 százalékát már Békéscsabáról bonyolítják le 170 viszonteladó és 1200 aktív vásárló segítségével. A vállalkozás építésének egyetlen útját tartják elfogadhatónak, ez pedig a folyamatos növekedés.
Átadták a kibővített szennyvíztisztító telepet, valamint az egész települést lefedő csatornahálózatot.
Az étkezőben és a földszinti drink bárban azonnal szemet szúrt a míves kivitelű Polyák borlap, mely olyan kellemesen kínálja magát, hogy az ember, ha akarja, ha nem kénytelen belelapozni. És amint ezt megteszi, nem is csalatkozik, valóban borokról szól a borlap, méghozzá alföldi borokról. A kunszállási Polyák Borászat – Kunszállás a Bács-Kiskun megyében, a kecskeméti járásban található, körülbelül kilencven kilométerre Szarvastól.
Két dologról híres leginkább Békéscsaba: a jó kolbászról és a jó nőkről. Ma, a Gyulai úti, Csabai Kolbászházban előbbi van terítéken – a szó szoros és átvitt értelmében is.
Péntek délelőtt Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere nyitotta meg ünnepélyes keretek közt a Szarvasi úti SKF Csapágyboltot.
A Hajdúsági Iparművek a 4-es számú főútvonal mentén lévő Téglás településen, közel a szovjet határhoz, hadiüzemként alakult meg 1952-ben. Ezt a státuszát egészen a rendszerváltásig fenntartotta, de közben azért polgári termékeket is gyártottak, elsősorban háztartási gépeket. Azok közül is a mosástechnológia fejlesztés lett a fő irányvonaluk, a cég hazai és nemzetközi ismertségét a centrifugák és a folyamatosan fejlődő automata mosógépek alapozták meg.
Vésztőn ma összekötötték a kellemest a hasznossal: Dr. Nagy Ágnes, a foglalkoztatási főosztály frissen kinevezett vezetője, Gajda Róbert kormánymegbízott, Dr. Kovács János országgyűlési képviselő és Molnár Sándor vésztői polgármester miután sajtótájékoztató keretében ismertették az összegyűltekkel a helyi közmunkaprogram eredményeit, gyorsan átadtak egy savanyító üzemet is.
A kormány megkezdte a jövő évi költségvetési törvényjavaslat tárgyalását, a kabinet egyik kiindulópontja, hogy egyetlen ágazat vagy tárca se kapjon jövőre kevesebb támogatást, mint az idén - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Parlamentben. Varga Mihály bejelentette azt is, hogy a kormány támogatta a minisztérium előző nap ismertetett adómódosítási javaslatait.
Tizenhárom milliárd forint értékben gondozott projekteket a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság, melynek egy kis – 240 millió forintos –, de annál látványosabb szeletkéje a békésszentandrási duzzasztó melletti hallépcső kialakítása, melynek projektzáró rendezvényére volt hivatalos ma a sajtó.
Békéscsabán élni általában jó, néha viszont macerás. Macerás leginkább akkor, ha a megyén kívül van elintéznivalónk. Autópálya híján ugyanis – de nem is kell ezt magyarázni – minden olyan messzinek tűnik. Az elmúlt hetekben ez pedig képes volt hatványozódni.
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom