A rovat további hírei
Miért kellene valamit kitalálni, amit már mások kitaláltak, és sikerrel alkalmaznak? Sokkal egyszerűbb ezeket megismerni és adaptálni. Viszont ehhez meg kell ismerni ezeket a gyakorlatokat, és azt sem árt tudni, hogyan lehet alkalmazni mindezt. Ennek érdekében szervezett vidékfejlesztési konferenciát a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával a Fenntartható Térségért Alapítvány.
A „zöldenergiát” az erőmű szerves trágyából állítja elő, éves teljesítménye 1,2 megawatt. Az üzem szomszédságában lévő tehenészetben keletkező „mellékterméket” használják fel, aminek segítésével 2100 háztartás éves áramszükségletét, valamint 320 háztartás évi hőszükségletét biztosíthatják. A biogáz üzem melléktermékeként keletkezett szerves trágyával évente 1200 tonna műtrágyát váltanak ki.
A kormány kulcsszerepet szán a vasútnak - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter szerdán Debrecenben. (Az MTVA felvétele. Forrás: kormany.hu)
Száznál is többen fogadták el a meghívást a BNI békéscsabai csoportjának nyitónapjára. Bár a Csabai Csípős csoport hivatalosan már megalakult, most egy olyan rendezvényt tartottak, ahol az érdeklődők, kívülállók is megtudhatták, mi az a BNI, miért jó tagnak lenni és hogyan lehet bekerülni a csoportba. A rendezvény során a helyi csoport tagjai is bemutatkoztak.
Mezőberényben a XVII. Berény Napok keretén belül a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) referensei tájékoztató előadást tartottak kedden Békés megyei szervezeteknek.
Az idei termésátlagokról, a rágcsálókról és a csapadékos időjárás ártalmairól is beszélt dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei elnöke azon a tájékoztatón, amin az aratás eredményeit, a „Magyarok Kenyere" programban való részvételt valamint az aktuális agrárgazdasági kérdésekkel kapcsolatos álláspontot foglalta össze.
Szerda lévén ismét összeült a helyi BNI csoport Békéscsabán. A tagok mellett több érdeklődő is elfogadta a Csabai Csípős Csoport meghívását, és mint vendégek vettek részt az összejövetelen, így ismerkedve az együttműködés ezen új lehetőségével.
Óriási konyhai eszközök fogadják a gyerekeket, ha a békéscsabai CsabaPark területén létrehozott Óriások konyhája elnevezésű tematikus parkba lépnek. Még felnőtt szemmel is hívogató, játékra invitáló a hatalmas húsdaráló, a kolbásztöltő, az ötletes padok és asztalok valamint a számtalan humoros, de nagyon tetszetős eszköz. És ez csak egy kicsi szelete a CsabaParknak, amelynek első üteme lezárult, készen van a rendezvénycsarnok és a kolbászudvar is.
A magyar kormány levélben kérte az EY (korábban Ernst and Young) magyarországi vezetőjétől, hogy betekinthessen a norvég alapok 2008-2010 közötti forráselosztásáról készített jelentésébe - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára Budapesten.
Múlt év novemberétől tartanak összejöveteleket Békéscsabán, azonban a csoport hivatalosan csak a 15 tag elérése után alakulhatott meg. Jelenleg 16-an vannak, év végére szeretnék a 30 főt elérni. Eddig 27 találkozáson vannak túl, 120 vendéget fogadtak, és a tagok eddig több mint 35 milliónyi üzletet ajánlottak egymásnak.
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 1.800 Ft Játszom