A rovat további hírei
Magas a munkanélküliség, sok az álláskereső – folyvást ezt hallani, ha munkaügyről, foglalkoztatásról van szó. Közben pedig, ha jó szakembert keres valaki, nem könnyen bukkan olyan munkavállalóra, aki minden kritériumnak megfelel. A szeghalmi Layer Kft. is hasonló problémával szembesül, közel egy éve keres vezető pozíciókba munkatársakat, de igazán rátermett, ambiciózus, tapasztalt jelentkezőket nehezen talál.
A gyed extra hatására a hat év alatti gyermeket nevelő nők foglalkoztatási rátája 2015-re elérheti a 40 százalékot - mondta Szalai Piroska miniszteri biztos sajtótájékoztatón, pénteken.
A fiatalok vállalkozóvá válását 6,9 milliárd forintos forrás segíti, a cél a magyar fiatalok foglalkoztatási lehetőségeinek szélesítése - mondta Czomba Sándor hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
A helyi, megyei értékek felkutatása, megőrzése és esetlegesen hungarikumokká válása érdekében egyre több településen alakul meg a helyi értéktár, múlt év végén létrejött a Békés Megyei értéktár Bizottság, idén pedig útjára indítják új programjukat, a Békés Megyei Értéktár Hálózat kialakítását. Ennek elindításakor a Békés Megyei Önkormányzat 6 helyi értéktár bizottságot, 14 civil szervezetet, 8 vállalkozást és 6 önkéntest vont be .
Ismét átadó ünnepségre invitálta partnereit, barátait, a beruházásban érintetteket és a média munkatársait a Losonczi Kft. Decemberben avatták fel új üzemcsarnokukat, most pedig azt mutatták meg, milyen gépekkel dolgoznak majd a közel másfél ezer négyzetméteres épületben.
Várhatóan tavasszal kezdődnek meg a Füzesgyarmaton létesülő biogáz-üzem, zöldenergia-park kivitelezési munkálatai. Nem sok munkahely létesül általa, viszont arra is lehetőséget nyújt, hogy a Békés megyei város bekapcsolódjon a honi agrár-felsőoktatásba.
Megtartotta februári közgyűlését a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ), melyen több fontos dolgot is megbeszéltek a megjelentek. Ami tény, hogy a vállalkozásoknak szükségük van érdekképviseletre.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a családi adókedvezmények kiterjesztése az idén akár egy 13-14. havi fizetést is jelenthet a kiskeresetű családoknak - erről a miniszter egy szerdai budapesti sajtótájékoztatón beszélt, hozzátéve, hogy a kiskeresetű családok a februári fizetésük kézhez kapása után érzékelhetik először a kedvezmények pozitív hatását.
Közel 100 horgászegyesületet hívtak arra a fórumra, amelyet a Békés Megyei Önkormányzat és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium képviselője tartott csütörtökön délután.
Amikor Sinka István költő, népi író legeltette a birkanyájat Vésztő határában a szikes pusztán, és közben írogatta míves verseit. Bizony nem most történt.
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 1.800 Ft Játszom
Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Érték: 6.000 Ft Játszom