A rovat további hírei
A kisváros zajától elzártan, de mégis a település központjának közelében található a Liget Wellness és Konferencia Hotel Szarvason. A négycsillagos hotel a szarvasi Erzsébet liget és a Körös holtág által határolt területen, festői, csendes környezetben helyezkedik el, s ez a fekvés már önmagában is biztosítékot nyújt a zavartalan kikapcsolódásra az idelátogatók számára. A csend és nyugalom szigete nem csak szolgáltatásaival, családbarát környezetével, de konyhájával is sok rajongót szerzett működése négy éve alatt.
Azonnal beköltözhető és hasznosítható az a 3000 négyzetméteres üzemcsarnok, amelyet szeptember közepén avatott fel Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, Vantara Gyula. A közel hatszáz millió forintos városi fejlesztéshez az Európai Unió a DAOP-1.1.1/A-09 azonosító számú pályázati forrásnak köszönhetően 250 millió forintos támogatással járult hozzá. A létesítmény üzemeltetésével megbízott Békéscsabai Vállalkozói Centrum ügyvezetője, Sztankó János a hir6.hu-nak nyilatkozva elmondta, nem csak az üzemcsarnok nyújt minden igényt kielégítő működési feltételeket a vállalkozásoknak, de ugyanitt mintegy kilenc hektáros – teljes infrastruktúrával ellátott – ipari terület is megvásárolható.
Mintegy 500 millió forinttal tartoznak lakossági ügyfelek és közületi partnerek a Békés Megyei Vízművek Zrt.-nek. A most indult beszedési kampányában 150 millió forint behajtására tesz kísérletet a cég.
Gabnai Csaba, a békéscsabai Brill Bisztró tulajdonosa is meghívót kapott az év egyik legjelentősebb gasztroeseményére, amit a Gundel étteremben tartottak. A szakma legszűkebb elitjét várták a budapesti partira. Békés megyei étterem képviselője első ízben kapott meghívást az évente megrendezésre kerülő rangos díjátadóra. Az eseményen a Mák Bisztró kapta meg a "2011 Év konyhája" titulust, míg a Brill Bisztró a Vendéglátás magazin különdíját, a "Vendéglátás konyhája 2011" kitüntető címet mondhatja magáénak.
Országszerte a hét elején megkezdődött a területalapú támogatások (SAPS) folyósítása. Békés megyében összesen 27-27,5 milliárd forintot kapnak a gazdák, ami 5 milliárddal több a tavalyi összegnél – tudtuk meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei kirendeltségén tartott sajtótájékoztatón.
Nosztalgikus és egyben boldog tekintettel fürkészik újabban a gyulai Városház utcán sétálok a település egyik büszkeségének számító étterem kínálatát. A magyar ízek felé tett – rendkívül sikeres – kitérő után Jalecz Lajos tulajdonos visszakanyarodott régi gasztronómiai szerelméhez, a távol-keleti konyhához. A kilencvenes években legendássá vált gyulai indonéz étterem a napokban újra megnyitotta kapuit Garuda Indonéz Étterem néven. Az ínyencek kedvelt törzshelye ezúttal is számtalan finomságot kínál; a legendás Godo Godo saláta, bambuszrügy leves, Sate Ayam, vagy sült banán mellett bárki megkóstolhatja a borsos bivalyt, a királyrákot vagy a krokodilhúst.
Az utóbbi négy-öt évben hatvanhárom friss diplomás idegenforgalmi szakember kereste meg állásügyben Vozár Mártont, a békéscsabai Hotel Fiume Zrt. ügyvezető igazgatóját, ám egyetlenegynek sem sikerült munkát kapnia Békés megyében. Az okokról a patinás szállón faggattuk a Kodolányi János Főiskola Turizmus Tanszékének vendégoktatóját.
Három napon keresztül Gyula adott otthont a Magyar Víziközmű Szövetség(MaVíz) rendezvényének. A szakmai fórum egyik legfontosabb pontja az ágazatot érintő törvénytervezet megvitatása volt.
Három napon keresztül Gyula adott otthont a Magyar Víziközmű Szövetség(MaVíz) rendezvényének. A szakmai fórum egyik legfontosabb pontja az ágazatot érintő törvénytervezet megvitatása volt.
A Magyar Fürdőkultúra Napja második alkalommal került megrendezésre a Dél-alföldi Termálklaszter szervezésében. Tavaly Szarvas, míg most Gyomaendrőd volt a helyszín. A Liget Fürdőben tartott szakmai napon megtudtuk, hogy 340 milliós beruházásra készül a helyi strand.