A rovat további hírei
Az aszály miatt kevesebb gabona termett, emiatt áremelést jósolnak a szakemberek. A pénteki Nap kérdése a békési megyeszékhely lakóinak véleményét fürkészte, ki, mire készül.
A tudatos vásárló nemcsak arra figyel, milyen alapanyagokból készült a termék, amit meg szeretne vásárolni, az is fontos számára, hol állítják elő az árut. A Nap kérdésében megszólított békéscsabaiak egy részének fontos, hogy a munkahelyek megtartását támogassa a hazai termékek vásárlásával, mások inkább a termék árát helyezik előtérbe.
Idén húsz éves a békéscsabai Speed Pizzéria. Húsz esztendő. Egy emberöltő egynegyede-ötöde, igazából azonban a tényleges gyermekkor vége. Mert, ha elmúlik a teenager kor, a gyermeknek - ha akarja, ha nem - egyre komolyabb feladatai lesznek. Ugyanakkor még benne a buzog a fiatalkori lendület, idealizmus, az életből szerzett tapasztalatok még nem tették keserűvé vagy kapzsivá, még tiszta a tekintette, erős a hite és a „lángol” a lelke. Ha egy vállalkozás lesz húszéves, az a mai világban megsüvegelendő és feltétlenül bizalomébresztő. Mert azt jelenti, hogy életképes, vállalását eredményesen teljesíti, gazdasági és társadalmi környezete elfogadja, és úgy fejlődik, hogy megfeleljen a folyamatosan és akár drasztikusan változó kor követelményeinek.
Vozár Márton nyolcadik éve vezeti a Fiume Hotelt Békéscsabán. Az impozáns épülettel közös múlt szép emlékeket ébreszt az ügyvezető igazgatóban, aki azt mondja, mindig a vendég igényeit tartják szem előtt. A legfontosabb az, hogy aki őket választja, az ár-érték arányban a legtöbbet kapja, mindennel meg legyen elégedve, és ajánlja a Fiumét másoknak is, mert ez a legjobb reklám.
Bajba vannak a méhészek. A rossz időjárás miatt sem az akácról, sem a repcéről nem tudtak a méhek elegendő nektárt gyűjteni, majd az aszályos nyár minderre még rátett egy lapáttal. A méhlegelők üresek, a termelőknek nincs más választásuk, mint etetik bogaraikat. A mézhiány pedig dráguláshoz vezet majd.
A megdrágult magyar autópályadíjak nem kiemelkedőek a régióban. Tőlünk nyugatabbra ugyanakkor olcsóbban, míg a déli államokban drágábban autózhatunk. Autópálya matrica körkép.
Idén 3,7 tonna/hektár hozam várható a tavalyi 4,2 tonna/hektárral szemben. A terméscsökkenés a kedvezőtlen időjárásnak köszönhető. A hazai piac ugyanakkor nincs veszélyben.
Nagy változások várhatók a mezőgazdaságban a földtörvény minisztériumi koncepciója alapján. A jelenlegi 5 %-os kínálattal szemben egy szűkített keresleti oldalt helyez előtérbe.
7 százalék fölött a spanyol tízéves kötvényhozamok; 80.000 fővel bővült a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma (Nonfarm Payrolls) az USA-ban; megindult az arany árfolyama.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom