A rovat további hírei
A hír6 stábja gyárlátogatáson vett részt a Szarvasi Mozzarella Kft. örménykúti sajtüzemében. A program keretében ismereteket szerezhettünk a maga területén országosan piacvezető cégről, személyesen megismerkedhettünk a munkatársaival, bepillantást nyerhettünk mindennapjaikba. Továbbá elleshettük a mozzarella gyártás technológiai folyamatát, gyártó berendezéseit és azok működését.
A Hír6 csapata ezúttal a szarvasi járásba látogatott el. Szarvason Demeter István hajóvezető mesélt a Köröst 1986 óta járó Katalin II. sétahajó útjairól és a megépülő szánkópályáról.
Kétszázötven új munkahely jött létre az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) segítségével az orosházi központú Linamar Hungary Zrt.-nél – hangzott el a kanadai családi tulajdonban álló gépipari cég ünnepélyes csarnokavatója alkalmából pénteken, Orosházán.
Békés megye legnagyobb volumenű beruházása kezdődik meg az év második felében és tart 2014-ig. A Gyomaendrőd – Békéscsaba – Lökösháza – országhatár vasútvonal teljes felújítása, és a kapcsolódó beruházások elkészülte után Békés megye Nyugat-Európához és a balkáni országokhoz is lényegesen közelebb kerül. A vonatok ma maximum 120 sebességgel közlekedhetnek ezen a szakaszon, a munkák befejeztével 160 km/óra lesz a megengedett (normális) sebesség.
A jövőben kölcsönösen tájékoztatják egymást a kormányhivatal szakemberei a munkavédelmi és munkaügyi jogszabályokról, illetve az ellenőrzések tapasztalatairól, s teszik ezt annak érdekében, hogy a szabályok betartása mellett, de könnyítsenek a hazai vállalkozók helyzetén is. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője és Hódsági Tamás, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
Erzsébet magyar királyné, osztrák császárné képe a világ első női arcmása, amellyel mozdonyt díszítettek. A GYSEV Zrt. Taurusát ma délben avatták fel a gödöllői Királyi Váróteremben.
Az agrárium elmúlt másfél évben nyújtott teljesítményét is értékelte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter keddi, Békésen tartott sajtótájékoztatóján.
A hivatal azért hivatal, hogy ügyeljen a rendre, és kövessen el mindent azért, hogy a rábízott életterület minél gördülékenyebben és hatékonyabban működjön. Ennek a munkának a legelterjedtebb eszköze a folyamatos ellenőrzés, jegyzőkönyvezés és a végén általában a bírság kiszabása. A Békés Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Hatósága hétfőn olyan vállalkozókat köszöntött, akiknél semmilyen hiányosságot nem találtak.
Várhatóan az államhoz kerül a Békés Megyei Vízművek Zrt. részvénycsomagjának 28 százaléka, amit jelenleg a megyei önkormányzat birtokol - közölte Csák Gyula, a szolgáltató vezérigazgatója békéscsabai sajtótájékoztatóján.