A rovat további hírei
Munkáltatói fórumot tartottak szerdán a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatalának Járási Munkaügyi kirendeltségén. Múlt héten, pénteken, Szarvason is megszervezték ezt a fórumot, amelynek célja a vállalkozások tájékoztatása a munkahelyteremtő beruházások támogatásáról.
Magyar és román partnerek, önkormányzatok, közintézmények képviselői és munkatársai jelentében írták alá Békésen, a Városháza dísztermében azt a megállapodást, amely alapján optikai hálózatot építenek uniós támogatásnak köszönhetően Békés, Hajdú-Bihar és Bihar megye térségében. A Boundless World – Határtalan világ – Ártánd Bélmegyer optikai hálózat kiépítése című projekt eredményeként távközlési és informatikai infrastruktúrát hoznak létre.
Szakmai fórumra gyűltek össze a szakemberek szerda délelőtt a Békés Megyei Kormányhivatal épületében. A cél az volt, hogy tájékozódjanak a társadalombiztosítás, ezen belül az egészségbiztosítás és a nyugdíj, valamint a munkaügy, egyes adó- és járulékváltozásokról. Az összejövetelre nagyobb cégek, intézmények és hivatalok szakemberei, tb-ügyintézői, könyvelői látogattak el.
A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény gyomaendrődi oktatási egységében szerdán átadásra került egy komplett nyelvi labor és interaktív tábla. Az ünnepélyes átadáson részt vett Erdős Norbert kormánymegbízott, Davidovics László igazgató és Várfi András Gyomaendrőd polgármestere.
Eskütétel és az esküokmányok ünnepélyes átadása céljából gyűltek össze a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyomaendrődi Tankerületi Igazgatóságának munkatársai és a meghívott vendégek Gyomaendrődön.
Kéthetes ellenőrzés-sorozatot indított az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. Az ellenőrök február 18-ától egészen március 3-ig figyelik majd azokat, akik tiltott helyen dohányoznak....
Több mint 360 olyan megváltozott munkaképességű ember talált magának immár támogatás nélkül munkát, akik korábban részt vettek a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által megvalósított TÁMOP 1.1.1. uniós programban – közölte dr. Nagy Ágnes a központ igazgatója a Hír6.hu-val.
Országos konferenciasorozatot kezdeményezett a kormány december 15-én azzal a céllal, hogy népszerűsítsék az örökbefogadást, és megismertessék mindenkivel a befogadó és nevelőszülői hivatás fontosságát és szépségét. A május 31-ig tartó országos integrációs program Békéscsabára is megérkezett, pénteken a Békés Megyei Intézményfenntartó Központ által működtetett Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központban gyűltek össze a szakemberek és az érdeklődők.
Országjárása részeként Tótkomlósra érkezett dr. Hoffmann Rózsa. Az oktatásért felelős államtitkár általános iskolákba és óvodákba látogatott azért, hogy megismerje a helyi viszonyokat és körülményeket. Tette mindezt annak okaként, mert tapasztalatot szeretett volna szerezni közvetlenül a helyszínen az oktatási intézmények állami fenntartásba vételéről, annak menetéről és tapasztalatairól.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital