A rovat további hírei
A Magyarország elleni vádakról, támadásokról beszélt dr. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, akit Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Rácz Attila, a Fidesz békési szervezetének elnöke hívott Békésre. A sajtónak tartott tájékoztató után a lakosság is lehetőséget kapott, hogy fórum keretében tegyék fel kérdéseiket a politikusoknak.
A Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált, a ma már országosan ismert tavaszi gasztronómiai attrakciót immár 15. alkalommal rendezik meg a gyomaendrődi lokálpatrióták az önkormányzat és más szponzorok támogatásával, a Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület fő szervezésében. Szombaton, Gyomaendrődön Erdős Norbert kormánymegbízott nyitotta meg hivatalosan ezt a neves gasztronómiai eseményt.
Egy tűzoltóból lett festő mutatkozott be pénteken délelőtt a Békés Megyei Kormányhivatal aulájában, Békéscsabán. Pontosabban nem is kellett bemutatkoznia, hiszen már több mint 50 tárlaton láthatta munkáit a nagyközönség. Bácsfalvi Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, festőművész alkotásaiból összeállított kiállítást a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent Flórián napja alkalmából szervezte.
A Munkácsy Hotel ünnepélyes alapkőletételére került sor csütörtökön dr. Deutsch Tamás, Erdős Norbert, Kiss Tibor és Kopp Szilárd részvételével. A projekt az Európai Unió támogatásával, és az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg.
A gyónási titok, a még nem működő cég zajszintje és a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház Klinikai Osztálya is szóba került a munkabalesetben elhunyt vagy megrokkant munkavállalók emléknapja (április 28.) alkalmából megtartott békéscsabai nyílt munkavédelmi és munkaügyi napon.
Még az Osztrák-Magyar Monarchiában, 1901-ben épült Mezőberény neoklasszicista, impozáns, kétszintes városházája a Kossuth Lajos téren Orlai Petrics Soma festőművész, Petőfi Sándor barátja szülőházának a helyén. Akkor, amikor még békességben élt egymás mellett a csaknem 14 ezer lakosú település háromnyelvű, háromnemzetiségű (magyar, szlovák és sváb) népessége.
Állásbörzére gyülekeztek Békéscsabán azok, akik munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetűek: alacsony iskolai végzettségűek, pályakezdők, GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek, 50. életévüket betöltött álláskeresők, netán foglalkoztatás helyettesítő támogatásban részesülők. Békéscsabán 1600 álláskeresőt hívtak meg a rendezvényre, ahol 43 munkáltató jelent meg, viszont összesen 82 munkáltató jelentett be közel 200 álláshelyet.
A mai világban égető probléma a munkanélküliség kérdése, így a munkaügyi központok kiemelt feladatuknak tartják a hátrányos helyzetű álláskeresők esélyeinek javítását a munkaerőpiacon. E célból „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)” című program keretében Békés megye kilenc kirendeltsége képzési-és állásbörzét szervez, ahol az álláskeresők személyesen találkozhatnak a munkáltatókkal és a felnőttképzési intézmények képviselőivel.
Az előző évek eredményességére alapozva idén is megrendezik az agrárfórum sorozatot, amely eddig Kertészszigeten, Bucsán, Ecsegfalván, Körösladányban volt, szerdán pedig Örménykúton, Kardoson és Csabacsűdön tartották meg. Az érdeklődés egyre nagyobb a gazdálkodók körében, hiszen lassan közeleg a határidő, május 15-e, amikor a támogatási igényeket be kell adni.
Az oktatás, a jövő generációjának nevelése elengedhetetlen hazánkban. Ezért is tettek ünnepélyes esküt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szeghalmi Tankerülete munkatársai, hogy továbbra is elkötelezetten segítség az oktatást.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó