A rovat további hírei
Jótékonysági adománygyűjtést tartottak Békéscsabán. A Magyar Vöröskereszt megyei irodáiba juttathatták el az adakozni kívánók a felajánlásokat, játékokat, ruhaneműt és tartós élelmiszert. A tíz napos akciót egy kiállításmegnyitóval zárták kedd délután a Békés Megyei Kormányhivatal aulájában.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban - ünnepélyes keretek között - nevezték ki, a járási hivatalok vezetőit Budapesten. Az eseményen köszöntő beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.
Jegyzők gyűltek össze pénteken délelőtt a Kormányhivatal épületében Békéscsabán. A tanácskozáson az önkormányzati finanszírozási rendszer változásai mellett a járásokról és a közérdekű munkáról is szó volt. A rendezvény védnökeként Erdős Norbert Békés megyei kormánymegbízott vezette az értekezletet.
Nyakunkon a tél. Mindenki igyekszik a megváltozott körülményekre felkészülni, igaz ez a lakosságra és a szakemberekre is. Csütörtökön délelőtt Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Tóth Tibor ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatója tartott ismertetőt az előkészítő munkálatok állásáról. Fontosnak tartják a média tájékoztatását, hiszen a lakosság a különböző hírcsatornákon keresztül értesül a teendőkről, így jutnak információhoz.
December 3: egy teljes nap, amikor azokra gondolunk, akik fogyatékkal élnek. Akik valami miatt segítségre szorulnak, támasz nélkül nem vagy csak nehezen boldogulnának. Mezőberényben szerdán ők kerültek középpontba, azok a kis hősök, akik naggyá lettek korlátaik ellenére is.
Panoptikummá változott az év hátralévő idejére a Munkácsy Mihály Múzeum Tégla terme Békéscsabán. Magyar királyokkal ismerkedhetnek a látogatók Géza fejedelemtől Hunyadi Mátyásig a Magyar Királyok Panoptikuma című tárlatnak köszönhetően. A múzeum rendkívüli nyitva tartással várja az érdeklődőket, nem titkoltan az iskolásokat megcélozva a kiállítással.
Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Dr. Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár fogadta a Dél-alföldi régió médiaképviselőit a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalban.
Gyomaendrődön tartotta küldöttgyűlését a Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége. Az összejövetelen a földtörvény és a sertésstratégia mellett az új agrárkamarai törvény került középpontba.
Lehullott a lepel a Békéscsabai Munkácsy Múzeum új szerzeményéről. Az intézmény saját forrásból és a Békés Megyei Kormányhivatal Megyei Intézményfenntartó Központja támogatásával vásárolta meg Tóth Matild portréját Groo Henriette-től. A korabeli biedermeier stílusú képet szombattól tekintheti meg a nagyközönség.
A Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 1965 fő munkahelyének megőrzését segítette elő a Nemzeti Foglalkoztatási Alap pályázatának segítségével.