A rovat további hírei
A Munkácsy Hotel ünnepélyes alapkőletételére került sor csütörtökön dr. Deutsch Tamás, Erdős Norbert, Kiss Tibor és Kopp Szilárd részvételével. A projekt az Európai Unió támogatásával, és az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg.
A gyónási titok, a még nem működő cég zajszintje és a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház Klinikai Osztálya is szóba került a munkabalesetben elhunyt vagy megrokkant munkavállalók emléknapja (április 28.) alkalmából megtartott békéscsabai nyílt munkavédelmi és munkaügyi napon.
Még az Osztrák-Magyar Monarchiában, 1901-ben épült Mezőberény neoklasszicista, impozáns, kétszintes városházája a Kossuth Lajos téren Orlai Petrics Soma festőművész, Petőfi Sándor barátja szülőházának a helyén. Akkor, amikor még békességben élt egymás mellett a csaknem 14 ezer lakosú település háromnyelvű, háromnemzetiségű (magyar, szlovák és sváb) népessége.
Állásbörzére gyülekeztek Békéscsabán azok, akik munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetűek: alacsony iskolai végzettségűek, pályakezdők, GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek, 50. életévüket betöltött álláskeresők, netán foglalkoztatás helyettesítő támogatásban részesülők. Békéscsabán 1600 álláskeresőt hívtak meg a rendezvényre, ahol 43 munkáltató jelent meg, viszont összesen 82 munkáltató jelentett be közel 200 álláshelyet.
A mai világban égető probléma a munkanélküliség kérdése, így a munkaügyi központok kiemelt feladatuknak tartják a hátrányos helyzetű álláskeresők esélyeinek javítását a munkaerőpiacon. E célból „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)” című program keretében Békés megye kilenc kirendeltsége képzési-és állásbörzét szervez, ahol az álláskeresők személyesen találkozhatnak a munkáltatókkal és a felnőttképzési intézmények képviselőivel.
Az előző évek eredményességére alapozva idén is megrendezik az agrárfórum sorozatot, amely eddig Kertészszigeten, Bucsán, Ecsegfalván, Körösladányban volt, szerdán pedig Örménykúton, Kardoson és Csabacsűdön tartották meg. Az érdeklődés egyre nagyobb a gazdálkodók körében, hiszen lassan közeleg a határidő, május 15-e, amikor a támogatási igényeket be kell adni.
Az oktatás, a jövő generációjának nevelése elengedhetetlen hazánkban. Ezért is tettek ünnepélyes esküt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szeghalmi Tankerülete munkatársai, hogy továbbra is elkötelezetten segítség az oktatást.
Az előző évek agrárfórum sorozata Békés megyében eredményesnek bizonyult, így idén, 2013-ban is megrendezésre kerülnek ezek a tájékoztatók, amelyek keretében a támogatási igénylések hibáira és a buktatók elkerülésének körülményeire hívják fel a figyelmet. Szerdán Kertészszigeten és Bucsán tartottak a szakemberek fórumot.
Sokan összegyűltek csütörtökön, mind az Ecsegfalván, mind a Körösladányban megszervezett agrárfórumon, melynek célja, hogy tájékoztatják a gazdákat a földalapú támogatások igénylésének változásairól, a hibák elkerüléséről. Tavaly az aszállyal küzdöttek, idén már a belvíz okoz gondot ezen a területen is, emiatt is fontos, hogy a gazdák tájékozottak legyenek a káreseményeket illetően.
A fogyasztóvédelem fontos szerepet játszik a mai ember életében, nap, mint nap vásárolunk, összegyűjtjük a pénzünket, kifizetjük a közüzemi számlákat, és panaszt teszünk, ha valamit nem helyénvalónak érzünk. Hogyan lehet a gyermekeket is tudatos vásárlókká nevelni?
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom