A rovat további hírei
A közigazgatás átszervezésének egyik állomásaként az idei esztendőben kinevezett járási hivatalvezetők irányítják, illetve felelősek a térségi katasztrófavédelmi tevékenységért Békésben is – hangzott el a helyi védelmi bizottságok számára a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett tájékoztató fórumon hétfőn Békéscsabán.
Egyszerre szolgálják a hagyományokat és a korszerűséget a január elsejével megalakult járási hivatalok – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken, amikor átadta a Gyomaendrődi Járási Hivatalt.
A Békés Megyei Államigazgatási Kollégium meg tartotta soron következő ülését. A napirendi pontok között kiemelt szerepet kaptak az aktualitások a foglalkoztatáspolitikáról, melyet Dr. Nagy Ágnes a kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója mutatott be.
A döntés 2009-ben született meg, 2010. decemberében irányfúrással kezdetét vették a munkálatok, kedden pedig bemutatták az üzemelő termelőgépházat. Mezőberény mostantól geotermikus energiát használ közintézményeiben földgáz helyett.
Jótékonysági adománygyűjtést tartottak Békéscsabán. A Magyar Vöröskereszt megyei irodáiba juttathatták el az adakozni kívánók a felajánlásokat, játékokat, ruhaneműt és tartós élelmiszert. A tíz napos akciót egy kiállításmegnyitóval zárták kedd délután a Békés Megyei Kormányhivatal aulájában.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban - ünnepélyes keretek között - nevezték ki, a járási hivatalok vezetőit Budapesten. Az eseményen köszöntő beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.
Jegyzők gyűltek össze pénteken délelőtt a Kormányhivatal épületében Békéscsabán. A tanácskozáson az önkormányzati finanszírozási rendszer változásai mellett a járásokról és a közérdekű munkáról is szó volt. A rendezvény védnökeként Erdős Norbert Békés megyei kormánymegbízott vezette az értekezletet.
Nyakunkon a tél. Mindenki igyekszik a megváltozott körülményekre felkészülni, igaz ez a lakosságra és a szakemberekre is. Csütörtökön délelőtt Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Tóth Tibor ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatója tartott ismertetőt az előkészítő munkálatok állásáról. Fontosnak tartják a média tájékoztatását, hiszen a lakosság a különböző hírcsatornákon keresztül értesül a teendőkről, így jutnak információhoz.
December 3: egy teljes nap, amikor azokra gondolunk, akik fogyatékkal élnek. Akik valami miatt segítségre szorulnak, támasz nélkül nem vagy csak nehezen boldogulnának. Mezőberényben szerdán ők kerültek középpontba, azok a kis hősök, akik naggyá lettek korlátaik ellenére is.
Panoptikummá változott az év hátralévő idejére a Munkácsy Mihály Múzeum Tégla terme Békéscsabán. Magyar királyokkal ismerkedhetnek a látogatók Géza fejedelemtől Hunyadi Mátyásig a Magyar Királyok Panoptikuma című tárlatnak köszönhetően. A múzeum rendkívüli nyitva tartással várja az érdeklődőket, nem titkoltan az iskolásokat megcélozva a kiállítással.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség