A rovat további hírei
Eskütétel és az esküokmányok ünnepélyes átadása céljából gyűltek össze a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyomaendrődi Tankerületi Igazgatóságának munkatársai és a meghívott vendégek Gyomaendrődön.
Kéthetes ellenőrzés-sorozatot indított az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. Az ellenőrök február 18-ától egészen március 3-ig figyelik majd azokat, akik tiltott helyen dohányoznak....
Több mint 360 olyan megváltozott munkaképességű ember talált magának immár támogatás nélkül munkát, akik korábban részt vettek a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által megvalósított TÁMOP 1.1.1. uniós programban – közölte dr. Nagy Ágnes a központ igazgatója a Hír6.hu-val.
Országos konferenciasorozatot kezdeményezett a kormány december 15-én azzal a céllal, hogy népszerűsítsék az örökbefogadást, és megismertessék mindenkivel a befogadó és nevelőszülői hivatás fontosságát és szépségét. A május 31-ig tartó országos integrációs program Békéscsabára is megérkezett, pénteken a Békés Megyei Intézményfenntartó Központ által működtetett Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központban gyűltek össze a szakemberek és az érdeklődők.
Országjárása részeként Tótkomlósra érkezett dr. Hoffmann Rózsa. Az oktatásért felelős államtitkár általános iskolákba és óvodákba látogatott azért, hogy megismerje a helyi viszonyokat és körülményeket. Tette mindezt annak okaként, mert tapasztalatot szeretett volna szerezni közvetlenül a helyszínen az oktatási intézmények állami fenntartásba vételéről, annak menetéről és tapasztalatairól.
Békés megyében megvalósulni látszik a kormány azon célkitűzése, hogy az új közigazgatási eljárás során egyszerre valósuljon meg a hatékonyság, az eredményesség és a költségek csökkentése - mondta Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője kedden egy, a Békés Megyei Kormányhivatal oktatási főosztálya által szervezett köznevelési fórumon tartott előadásában.
A közigazgatás átszervezésének egyik állomásaként az idei esztendőben kinevezett járási hivatalvezetők irányítják, illetve felelősek a térségi katasztrófavédelmi tevékenységért Békésben is – hangzott el a helyi védelmi bizottságok számára a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett tájékoztató fórumon hétfőn Békéscsabán.
Egyszerre szolgálják a hagyományokat és a korszerűséget a január elsejével megalakult járási hivatalok – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken, amikor átadta a Gyomaendrődi Járási Hivatalt.
A Békés Megyei Államigazgatási Kollégium meg tartotta soron következő ülését. A napirendi pontok között kiemelt szerepet kaptak az aktualitások a foglalkoztatáspolitikáról, melyet Dr. Nagy Ágnes a kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója mutatott be.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó