A rovat további hírei
Gyomaendrődön tartotta küldöttgyűlését a Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége. Az összejövetelen a földtörvény és a sertésstratégia mellett az új agrárkamarai törvény került középpontba.
Lehullott a lepel a Békéscsabai Munkácsy Múzeum új szerzeményéről. Az intézmény saját forrásból és a Békés Megyei Kormányhivatal Megyei Intézményfenntartó Központja támogatásával vásárolta meg Tóth Matild portréját Groo Henriette-től. A korabeli biedermeier stílusú képet szombattól tekintheti meg a nagyközönség.
A Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 1965 fő munkahelyének megőrzését segítette elő a Nemzeti Foglalkoztatási Alap pályázatának segítségével.
Valljuk be, ami hozzánk közel van, gyakran hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Itt van például Köröstarcsa települése, amely magával ragadó kis öböllel és kikötővel bír. Ha nincs csónakunk, hajónk és még horgászni sem szeretünk, ott akkor is találunk olyat, ami miatt érdemes kilátogatnunk.
Alaposan meglepődtek a békéscsabai Százszorszép Óvoda Vuk csoportjának csöppségei, amikor szerda délelőtt 10 órakor – dr. Szatmári Imre igazgatóval az élen – „díszes küldöttség” várta őket a Munkácsy Mihály Múzeum 1914-ben közművelődés házának emelt épületében. Az idén közülük került ki ugyanis a három és fél éves Árdeleán Balázs személyében a múzeum 10000. látogatója. Háriné Cséffai Erzsébet óvónő a hir6.hu-nak elmondta, hogy valamennyi óvodás nagyon szép Munkácsy-kifestőt kapott ajándékba az igazgató úrtól. Évente általában egyszer látogat el a vegyes korosztályú óvodai csoport (3-tól 7 évesig) a közgyűjteményi intézménybe, de tavaly például a Munkácsy Emlékház farsangi rendezvényén is részt vettek, amelyen korhű jelmezekbe öltözhettek. A múzeumban a honfoglaláskori tárlatot, a madarakat és természetesen a Munkácsy-kiállítást tekintették meg. Dr. Szatmári Imre igazgatótól megtudtuk, hogy a 2006. évi nagy Munkácsy-kiállítás óta köszönti hagyományosan a múzeum a 10000. látogatóját. Nem mellesleg egyedüli vidéki múzeumként került be ebben az évben a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum az ország öt legjobb kiállítását felvonultatott múzeuma közé. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében május 19–20. megrendezendő Múzeumok Majálisán, konkrétan az első napon, szombat délelőtt 10 órakor derül ki, hogy végül is melyik múzeum érdemelte ki az Év múzeuma elismerést, valamint melyik múzeum tudhatja magáénak az Év kiállítása kitüntető címet a nemes versengésben. A Paksi Atomerőmű Zrt. – a Pulszky Társaságon keresztül – egymillió forintot ajánlott fel az Év kiállítása fődíjat elnyerő múzeumnak. Nagyon nehéz egy fővárosi megakiállítást összehasonlítani egy vidéki tárlattal, úgyhogy már a Munkácsy Mihály Múzeum legjobb ötbe kerülése is szakmai bravúrnak számít.
A tavalyi esztendőben, köszönhetően a kormányhivatalhoz tartozó megyei mezőgazdasági és vidékfejlesztési hivatal munkatársainak, valamint a falugazdász hálózat tagjainak Békés megye az első helyen végzett a területalapú támogatási igények begyűjtésével, valamit azok feldolgozásával – közölte a kormányhivatal kormánymegbízottja egy gazda fórumon szerdán, Körösladányban,
Régi csibészek, Léna, Petróleumlámpa, Gyöngyhajú lány és a többi Omega-sláger is hallható lesz az együttes fennállásának ötvenedik évfordulóján megrendezésre kerülő koncerten, a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A március 30-ai különleges hangzású programról Kóbor János és az együttes producere Trunkos András tartott sajtótájékoztatót szerdán, Békéscsabán.
A Békés megyében likviditási problémákkal küzdő munkáltatók számára közel 300 millió forint áll rendelkezésre 2012-ben – jelentette ki dr. Nagy Ágnes pénteken, a Szarvason megrendezett munkáltatói fórumon. A megyei munkaügyi központ igazgatója hozzáfűzte, az összeget a munkáltatók a teljes- vagy részmunkaidős továbbfoglalkoztatás esetén vehetik igénybe.
Jóféle borral és egy virágcsokorral üdvözölte a tízezredik látogatót a békéscsabai kormányablakban Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kedden, Békéscsabán.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 3.100 Ft Játszom