A rovat további hírei
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság idén is értékelte a 2013-as esztendőben történteket. A megyei rendőrkapitányság munkáját az Országos Rendőr-főkapitányság kiválónak értékelte.
Az elmúlt év tevékenységét értékelték, és az idei fő feladatokat vázolták azon a tiszti értekezleten, ami hétfő délelőtt zajlott Békéscsabán. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója, Tóth Tibor mérnök tűzoltó ezredes, tűzoltósági főtanácsos elmondta, stabil és kiegyensúlyozott működés jellemezte 2013-ban a szervezetet.
Személygépkocsiba hajtott hátulról egy autóbusz Békéscsabán, a Bartók Béla úton.
Hármas személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt hétfőn 12.30 óra körül Békés és Gerla között a 4238. számú út 17-es kilométerszelvényében. Egy 20 év körüli békéscsabai hölgy súlyos, egy mezőberényi hölgy és kiskorú gyermeke könnyebb sérüléseket szenvedett.
Évek óta hagyomány, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetői ellátogatnak a megyei igazgatóságokra az esztendő utolsó napján. Békés megyében idén dr. Góra Zoltán tűzoltó dandártábornok tett látogatást, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese Békéscsabán köszöntötte a szolgálatban lévő állományt.
A biztonságok közlekedésre, ezzel együtt a baleset-megelőzésre hívta fel a figyelmet szerdán délelőtt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Békéscsabán. A téli hónapokban az időjárási körülmények megváltoznak, ezért legyünk türelmesebbek az utakon, és fokozottan figyeljünk oda vezetés közben. Aki szerda délelőtt jó helyen volt, jó időben és az általános ellenőrzésen is megfelelt, azt naptárral jutalmazták a rendőrök.
Az ünnepek közeledtével egyre több háztartásban kerülnek elő a gyertyák, mécsesek. Nem csak tartókban, párologtatók alatt pislákol a melegséget sugárzó láng, de az adventi koszorúkon is fellobbannak a fények. Azonban, ha nem vagyunk elég óvatosak, az aprócska láng hatalmas tűzzé alakulhat, amiben egy lakás teljes berendezése pillanatok alatt megsemmisülhet, sőt, áldozattal is járhat a figyelmetlenség.
A rendőrség törekszik arra, hogy a drog- és alkoholfogyasztást visszaszorítsák, valamint a baleset-megelőzésre is kiemelt figyelmet fordítanak. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya tájékoztatta az országgyűlési képviselőket a rendőrség idei munkájáról.
Nyolc óra után történt az eset a Luther Márton téren, ahova a Mezőberényi Katasztrófavédelmi Őrs szolgálatban lévő állománya szinte azonnal kiérkezett. Személyi sérülés nem történt, több száz diákot menekítettek ki a tűzoltók.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen MinDig TV beltérit a TelemaX-tól!
Nyerjen! 8.000 Ft értékben!

MinDig TV beltérit a TelemaX-tól!

Számítástechnika
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás