A rovat további hírei
Épp az apám sírfödémjét takarítottuk anyámmal, amikor az asszony (továbbá Emese) kétségbeesetten hívott: „gáz van, de szó szerint!”. Meg hogy a ház előtti gázelosztóból (ezt később tudtuk meg, hogy így hívják) eléggé erőteljesen sziszeg, és szivárog valami – kábé úgy, mint amikor a tűz fölött vibrál a levegő. Igen, már szólt a tűzoltóknak. Azonnal hazamentem. (Máskülönben a gázzal mindig csak a baj van: drága, elvihet, és még Putyin sem lát tőle tisztán.)
A június 26-ai drogellenes világnap alkalmából rendezvénysorozatot indított a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság fiatalok számára, melyben többek között a drogmegelőzésről és a biztonságról beszéltek, és fontos tanácsokkal látták el az érdeklődő gyerekeket játék közben.
Táblavadász akciót hirdetett a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Arra kérték a közlekedőket, jelezzék, ha hiányzó vagy fölösleges közúti jelzőtáblát látnak. Az akció május hónapban zajlott, a tapasztalatokról Hudák Pál megyei rendőrfőkapitány számolt be.
Szolnokon fogták el annak a négyfős társaságnak a tagjait, akik a nyomozás eddigi adatai alapján fegyverrel raboltak ki három férfit.
Közösségi szolgálati konferenciát rendeztek csütörtökön, Békéscsabán. Az összejövetelen valamennyi középiskolai intézmény vezetője, igazgatója vagy delegáltja jelen volt, két diák pedig élménybeszámolót is tartott. A konferencia célja a társadalmi kapcsolatok és a kommunikáció erősítése, a tapasztalatcsere.
Már 21. alkalommal hirdette meg a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című felhívását, amelyre idén is számtalan gyerekrajz érkezett. Az aprócska kezek munkáit figyelve arra a következtetésre jön rá a „nagy és okos” felnőtt, hogy a kicsik pontosan tudják és látják, mikor követünk el hibákat, és mikor vétünk a szabályok ellen.
Kerékpáros Iskola Kupát rendeztek általános iskolások számára. Az évente ismétlődő verseny megyei döntőjének ezúttal a békéscsabai Lencsési Általános Iskola adott otthont, ahol idén 36 megyei kisdiák mutathatta meg, mennyire van tisztában a KRESZ szabályokkal, és mekkora biztonsággal üli meg a drótszamár nyergét.
Újkígyóson felrobbant egy vegyestüzelésű kazán a Fő utcán.
Rosszul lett egy horgász az Élővíz-csatorna partján, elütött egy kerékpárost egy autó, egy kisgyerek leesett a mászókáról, közben kábítószeres fiatalok randalíroztak a Széchenyi ligetben. Zűrösre sikeredett a kedd Békéscsabán.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó