A rovat további hírei
Az ünnepek közeledtével egyre több háztartásban kerülnek elő a gyertyák, mécsesek. Nem csak tartókban, párologtatók alatt pislákol a melegséget sugárzó láng, de az adventi koszorúkon is fellobbannak a fények. Azonban, ha nem vagyunk elég óvatosak, az aprócska láng hatalmas tűzzé alakulhat, amiben egy lakás teljes berendezése pillanatok alatt megsemmisülhet, sőt, áldozattal is járhat a figyelmetlenség.
A rendőrség törekszik arra, hogy a drog- és alkoholfogyasztást visszaszorítsák, valamint a baleset-megelőzésre is kiemelt figyelmet fordítanak. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya tájékoztatta az országgyűlési képviselőket a rendőrség idei munkájáról.
Nyolc óra után történt az eset a Luther Márton téren, ahova a Mezőberényi Katasztrófavédelmi Őrs szolgálatban lévő állománya szinte azonnal kiérkezett. Személyi sérülés nem történt, több száz diákot menekítettek ki a tűzoltók.
Tájékoztató táblákkal, figyelemfelhívó plakátokkal és szórólapokkal hívja fel a figyelmet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a kerékpáros közlekedés szabályaira és veszélyeire. A rendőrség munkatársai kedden Békéscsabán, a József Attila Lakótelepen (Lencsési) szorgoskodtak, céljuk a közlekedés biztonságának fokozása.
Szakmai napot tartottak szerdán, Békéscsabán az áldozattá válás ellen. A programot három civil szervezet kezdeményezte: a Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ, a Békés Megyei Áldozatvédelmi és Bűnmegelőzési Közhasznú Egyesület és a Család, Esélyteremtés és Önkéntes Ház. Az áldozatvédelmi konferencián az áldozattá válás több területe is napirendre került.
Gyermekbarát meghallgató szobát adtak át Békéscsabán. Egy 2011-es rendelet írja elő ezen helyiségek létrehozását minden megyeszékhelyen annak érdekében, hogy a gyermekek meghallgatása a legoptimálisabb környezetben a legkisebb traumával valósuljon meg. A csabai szobát dr. Navracsics Tibor adta át.
Egy tarktorból és pótkocsiból álló szerelvény balesetezett Békéscsaba belvárosában. A pótkocsinak durrdefektje lett, és az oldalára borult. A vezető nem sérült meg.
A Készenléti Rendőrség járőrei egy igazoltatás során fél mázsa illegálisan szerzett jövedéki termékre bukkantak.
A MATASZ (Magyar Tartalékosok Szövetsége) Békés Megyei Szervezete idén is megszervezte szokásos őszi rendezvényét, a haditornát, amely most Mátyás Király nevét kapta. A XII. „Mátyás Király” Haditorna helyszínét, mint a korábbi években, ezúttal is a MH 54. Veszprém Radarezred 22. Radarszázad állomáshelye biztosította a Fürjesi laktanyában.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom