A rovat további hírei
A biztonságok közlekedésre, ezzel együtt a baleset-megelőzésre hívta fel a figyelmet szerdán délelőtt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Békéscsabán. A téli hónapokban az időjárási körülmények megváltoznak, ezért legyünk türelmesebbek az utakon, és fokozottan figyeljünk oda vezetés közben. Aki szerda délelőtt jó helyen volt, jó időben és az általános ellenőrzésen is megfelelt, azt naptárral jutalmazták a rendőrök.
Az ünnepek közeledtével egyre több háztartásban kerülnek elő a gyertyák, mécsesek. Nem csak tartókban, párologtatók alatt pislákol a melegséget sugárzó láng, de az adventi koszorúkon is fellobbannak a fények. Azonban, ha nem vagyunk elég óvatosak, az aprócska láng hatalmas tűzzé alakulhat, amiben egy lakás teljes berendezése pillanatok alatt megsemmisülhet, sőt, áldozattal is járhat a figyelmetlenség.
A rendőrség törekszik arra, hogy a drog- és alkoholfogyasztást visszaszorítsák, valamint a baleset-megelőzésre is kiemelt figyelmet fordítanak. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya tájékoztatta az országgyűlési képviselőket a rendőrség idei munkájáról.
Nyolc óra után történt az eset a Luther Márton téren, ahova a Mezőberényi Katasztrófavédelmi Őrs szolgálatban lévő állománya szinte azonnal kiérkezett. Személyi sérülés nem történt, több száz diákot menekítettek ki a tűzoltók.
Tájékoztató táblákkal, figyelemfelhívó plakátokkal és szórólapokkal hívja fel a figyelmet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a kerékpáros közlekedés szabályaira és veszélyeire. A rendőrség munkatársai kedden Békéscsabán, a József Attila Lakótelepen (Lencsési) szorgoskodtak, céljuk a közlekedés biztonságának fokozása.
Szakmai napot tartottak szerdán, Békéscsabán az áldozattá válás ellen. A programot három civil szervezet kezdeményezte: a Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ, a Békés Megyei Áldozatvédelmi és Bűnmegelőzési Közhasznú Egyesület és a Család, Esélyteremtés és Önkéntes Ház. Az áldozatvédelmi konferencián az áldozattá válás több területe is napirendre került.
Gyermekbarát meghallgató szobát adtak át Békéscsabán. Egy 2011-es rendelet írja elő ezen helyiségek létrehozását minden megyeszékhelyen annak érdekében, hogy a gyermekek meghallgatása a legoptimálisabb környezetben a legkisebb traumával valósuljon meg. A csabai szobát dr. Navracsics Tibor adta át.
Egy tarktorból és pótkocsiból álló szerelvény balesetezett Békéscsaba belvárosában. A pótkocsinak durrdefektje lett, és az oldalára borult. A vezető nem sérült meg.
A Készenléti Rendőrség járőrei egy igazoltatás során fél mázsa illegálisan szerzett jövedéki termékre bukkantak.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom