A rovat további hírei
Balesetmegelőzési akciót tartottak szombaton a békéscsabai vasútállomással szembeni barkácsáruház parkolójában. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára, valamint az ittas vezetés veszélyeire.
Roncs biciklis, figyelmeztető táblát helyeztek ki csütörtökön a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai a Lencsési lakótelep "kapujában".
Az elmúlt hetekben levonuló rekordárvíz során nem egy Békés megyei szervezet vett részt a védekezésben. Ennek kapcsán a Békés Megyei Védelmi Bizottság 2013. július 3-án ünnepi ülést tartott az árvízi védekezésben és az azt követő helyreállításban résztvevők számára.
Halljuk gyakran a híradásokban, pedig megelőzhető lenne a betörés. A nyár, a vakáció lehetőséget ad arra, hogy a család együtt utazzon el valahová. Lehet ez többnapos belföldi vagy külföldi nyaralás, néhány napos kirándulás vagy családlátogatás. A lényeg az utazáson és a környezetváltozáson van. Ilyenkor azonban őrizetlenül hagyjuk lakásunkat, házunkat, és ha nem vagyunk eléggé szemfülesek, könnyen a betörők prédájává válhatnak értékeink.
A Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság karöltve a Békés Megyei Önkormányzattal és a települések önkormányzatának támogatásával figyelemfelhívó akciót szervezett június 26-án. Első helyszínül Békés megyében Gyulát választották.
Radiológiai, biológiai és egyéb veszély felderítésére, felmérésére, az előforduló veszélyek azonosítására alkalmas nagy értékű és legalább akkora tudású járművet mutattak be szerda délelőtt a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, Békéscsabán. A mobil labornak már hat éles bevetése volt.
A debreceni rendőrök egy biztonsági intézkedés végrehajtásához kérték a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét. Egy 62 éves nő dobált ki társasházi lakása ablakából tányérokat és egyéb dolgokat, ezzel veszélyeztetve az ott elhaladók testi épségét. Mivel a helyszínre érkező járőrök nem tudták felvenni a nővel a kapcsolatot, aki közben bezárkózott és bútorokkal torlaszolta el lakásának bejáratát, a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett munkatársainak segítségét kérték.
Félpályás útlezárás lassította a forgalmat közúti baleset miatt szombat délelőtt kilenc óra után Csorvás és Orosháza között, szerencsére csak könnyebb személyi sérülés történt.
Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok személyesen köszönte meg hétfőn a Körös Mentőcsoport és a Hunor Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet Békés megyei tagjainak az áldozatos munkát, az árvízi védekezésnél tanúsított helytállást.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 1.800 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom