A rovat további hírei
A békéscsabai, belvárosi bevásárlóközpont előtt autó és kerékpáros karambolozott szerda délelőtt.
Idősek nyüzsögtek azon a rendezvényen, amit éppen róluk, nekik szervezett a Békés Megyei rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága. A közlekedés kockázatai rájuk is vonatkoznak, de míg például a gyerekek, fiatalok esetében a tapasztalatlanság a fő ok, addig az időseknél a lassuló reflexek. A kampánysorozatban a fő cél a közlekedők biztonságának erősítése.
Az autóvezetők csodálkozva figyelték kedd délelőtt, mi történhetett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt, nem működtek ugyanis a közlekedési lámpák, a forgalmat rendőr irányította, miközben kék mellényes általános iskolások aprócska óvodásokat kísértek át a gyalogos-átkelőhelyen. Most eláruljuk: egy országos program Békés megyei fordulója zajlott Békéscsabán.
Árokba csapódott és meghalt egy motorkerékpáros kedden Mezőberény és Békés között - tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t. Vargáné Szombati Andrea elmondta: a 28 éves férfi Békés felé tartott Mezőberényből, útközben elvesztette uralmát a jármű felett és az útszéli árokba csapódott. A motoros a helyszínen belehalt sérüléseibe. A helyszínelés idején a forgalom rendőri irányítással, váltakozó irányban halad. (Forrás: Csongrád Tv/Donka Ferenc)
Augusztus 12-én a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtónyilvános vízből mentési gyakorlatot hajtott végre a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred budapesti hadikikötőjében.
Ennyi ideig tartott annak a tiszaladányi férfinek az ámokfutása, aki autójával Miskolcon megpróbálta kivonni magát a közúti ellenőrzés alól.
Békéscsabán, a Szarvasi út 105. szám előtti útszakaszon 2014. július 23-án 12 óra 50 perc körül a külső sávban egymás mögött haladt három személygépkocsi, egy tehergépkocsi és egy nyerges vontató. A város határában lévő körforgalom felé tartottak, amikor az elől haladó személygépkocsi vezetője jobbra szeretett volna kanyarodni, ezért lassított, majd megállt. A mögötte közlekedő három jármű vezetője is megállt, a nyerges vontató sofőrje azonban nekiütközött a tehergépkocsinak. Az ütközés erejétől a tehergépkocsi, illetve az előtte lévő személygépkocsik is egymásnak ütköztek. A balesetnek az elsődleges adatok alapján két sérültje van, a teherautó vezetője és utasa a jelenlegi információk szerint könnyű sérülést szenvedtek. A helyszínelés miatt útszűkülettel kell számolni, egy sáv nem járható. A rendőrség az arra közlekedők türelmét kéri - tudatta a BMRFK.
Épp az apám sírfödémjét takarítottuk anyámmal, amikor az asszony (továbbá Emese) kétségbeesetten hívott: „gáz van, de szó szerint!”. Meg hogy a ház előtti gázelosztóból (ezt később tudtuk meg, hogy így hívják) eléggé erőteljesen sziszeg, és szivárog valami – kábé úgy, mint amikor a tűz fölött vibrál a levegő. Igen, már szólt a tűzoltóknak. Azonnal hazamentem. (Máskülönben a gázzal mindig csak a baj van: drága, elvihet, és még Putyin sem lát tőle tisztán.)
A június 26-ai drogellenes világnap alkalmából rendezvénysorozatot indított a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság fiatalok számára, melyben többek között a drogmegelőzésről és a biztonságról beszéltek, és fontos tanácsokkal látták el az érdeklődő gyerekeket játék közben.
Táblavadász akciót hirdetett a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Arra kérték a közlekedőket, jelezzék, ha hiányzó vagy fölösleges közúti jelzőtáblát látnak. Az akció május hónapban zajlott, a tapasztalatokról Hudák Pál megyei rendőrfőkapitány számolt be.
Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 1.800 Ft Játszom