A rovat további hírei
A rendőrség lezárta a nyomozást a "dél-békési rémek" néven elhíresült bűnügyben. Az elkövetők idős embereket raboltak ki, aláztak meg, de egy lopássorozat miatt is a bíróság előtt kell felelniük.
Két embert vittek kórházba a mentők Szentesen szerda délután, miután egy motoros hátulról egy teherautónak ütközött.
Soha nem derült még fény olyan brutális bűncselekményre Békés megyében, amely az elmúlt év júniusában egy battonyai városszéli, vályogból épült, omladozó, alátámasztott falú lakóházban történt. A rendőrségi nyomozás eddigi adatai szerint a 21. században elképzelhetetlen körülmények, kusza szerelmi viszonyok között élő két nő és két férfi között kibontakozott szerelemféltés okozta az egyik, több hónapon keresztül szörnyű kínzásokon keresztülment 25 éves nő halálát.
Kenderültetvényre bukkantak a rendőrök Sarkadkeresztúron egy külterületi tanyán. A helyszínen nemcsak növényeket, hanem a termesztéshez szükséges eszközöket is megtalálták. A férfi ellen eljárás indult.
- Mondhatni valóságos „cannabis-bozótharcost” fogott a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság. Tiszabábolna külterületén ugyanis egy erdős-bozótos területen csaknem három méter magasra megnőtt vadkender-tövekre bukkantak a rendőrök, amiket szinte dzsungeli körülmények között termesztett egy 33 éves poroszlói férfi. A 20 millió forintra rúgó kábítószer-ültetvény gondozóját a rendőrök őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte annak előzetes letartóztatását - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.
Motoros ütközött személygépkocsival Gyulán, a hír6.hu értesülései szerint egy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházban.
A közelmúltban a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Osztálya egy héten belül két marihuána termesztőt fogott el. Az egyik esetben az elkövető egy miskolci családi ház padlásterében alakított ki szabályos ültetvényt. Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés miatt az elkövetők akár 5-10 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.
Lángra kapott szombat délután a békéscsabai Lencsési Lakótelepi Általános Iskola (volt Szabó Pál téri) egyik raktárhelyisége, személyi sérülés nem történt.