A rovat további hírei
A varsóiak több mint 70 százaléka nem akarja, hogy a lengyel fővárosban emlékművet állítsanak a szmolenszki katasztrófa áldozatainak.
Fehéroroszország ismét elmaradt az orosz áramszállításokból felhalmozódott adósságai törlesztésével, ezért az Inter Rao EESZ orosz exportőr kedden újra kilátásba helyezte, hogy szerdán 0 órától leállítja a szállításokat.
Suchy Las Poznantól 5 km-re fekvő, kb. 20.000 főt számláló kedves, igen szépen fejlődő lengyel kisváros. Kapcsolata Tamásival már évekkel ezelőtt elkezdődött és jó néhány városvezetői és diákszintű látogatást tudhat maga mögött. A lengyelek büszkék a közös lengyel-magyar történelmükre és láthatóan minden téren igen komolyan veszik Tamásival a testvérkapcsolatot
Olaszországban hétfő délutánig negyven sebesültje volt a rendőrség és a tüntetők összecsapásainak az észak-nyugati Piemonte hegyeiben, ahol a helyiek ellenzik az ötös számú európai közlekedési folyosó oda tervezett vasútvonalának a megépítését. A római kormányt viszont az uniós finanszírozással kapcsolatos határidők sürgetik.
Közepesre értékelik kormányuk teljesítményét az osztrákok egy hétfőn ismertetett közvélemény-kutatás szerint.
Hazaárulás vádjával 25 év börtönre ítélte Alekszandr Potyejev orosz hírszerző ezredest távollétében a moszkvai körzeti katonai bíróság hétfőn, miután bűnösnek találta őt 11, az Egyesült Államokban élő, úgynevezett "alvó" ügynök feladásában.
Egy kínai Budapesten címmel közölt kommentárt Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök budapesti látogatásáról hétfőn a Sme című szlovák liberális napilap.
Peking és Hanoi ígéretet tett arra, hogy "békésen, tárgyalásokon és baráti konzultációkon" megoldja területi vitáját - tudatta sajtóközleményében a kínai külügyminisztérium vasárnap a két ország vezető diplomatájának megbeszéléseit követően. A vita miatt újabb tüntetés volt vasárnap Kína hanoi nagykövetségénél.
Sok lengyel számára az európai uniós tagság nem 2004. május elsejével, az EU-csatlakozás napjával, hanem 2007. december 21-ével kapcsolódik össze, amikor Lengyelország a schengeni övezet tagjává vált - írta hét végi kommentárjában a Rzeczpospolita. Ez jelentette ugyanis számukra azt, hogy végre akadályok - és útlevél - nélkül utazhatnak szinte egész Európában. A közismerten mobil, szívesen és sokat utazó lengyelek számára ennek óriási jelentősége van. Ezért váltott ki olyan nyugtalanságot sokukban az EU legutóbbi csúcstalálkozóján, pénteken kiadott zárónyilatkozatnak az a kitétele, hogy ki kell dolgozni egy mechanizmust, amely akkor lesz életbe léptethető, ha az egész schengeni együttműködést rendkívüli körülmények veszélyeztetik.
Több mint harmadával csökkent vasárnapra, egyetlen nap alatt a szibériai erdőtüzek száma, a nagyobb tűzfészkek teljesen megszűntek a rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint.
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő
Takaríttasson otthon is profikkal, a Dig Build Kft.-vel!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

Takaríttasson otthon is profikkal, a Dig Build Kft.-vel!

Szolgáltatás
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!
Nyerjen! 3.600 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!

Ajándék