A rovat további hírei
Tekintélyes szakértők és több mezőgazdasági szervezet képviselői élesen bírálták az illetékes német hatóságokat az EHEC-bélbaktérium okozta hasmenésjárvánnyal kapcsolatos melléfogásokért.
Az amerikai politika kulcskérdéseiben határozott jobbratolódás figyelhető meg azoknál a republikánus politikusoknál, akik beszálltak a 2012-es elnökválasztást megelőző küzdelembe, az első ilyen erőpróbába az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom születése óta - írta keddi számában a konzervatív The Washington Times.
A kínai hatóságok jelét adták annak, hogy kártérítést fizetnének azok hozzátartozóinak, akik az 1989-es Tienanmen téri diáklázadás leverése közben vesztették életüket - derült ki abból a levélből, amelyet 127 áldozat anyjának aláírásával tettek közzé kedden.
Rossz tréfát űztek az iráni hatóságok a hivatalos látogatásra Indiába tartó Angela Merkel német kancellárral.
Visszavonul a francia pártpolitizálástól Daniel Cohn-Bendit: a francia-német Zöld-párti politikus ezt hétfőn a Le Nouvel Observateur című politikai hetilap internetes oldalán jelentette be.
Politikai földcsuszamlást váltott ki Berlinben a Merkel-kormány hétfő hajnali határozata arról, hogy Németország legkésőbb 2022 végéig bezárja atomerőműveit.
Alkotmánysértés, az egyén jogtalan megfosztása szabadságától és részvétel emberiesség elleni bűncselekményekben; ilyen címen készült vádemelésre az állítólagos lengyelországi titkos CIA-börtönök miatt a korábbi baloldali lengyel kormány egyes hivatalnokai ellen Jerzy Mierzewski államügyész, de két héttel ezelőtt váratlanul elvették tőle az ügyet - írta hétfőn címoldalán a Gazeta Wyborcza című lengyel lap.
Nagy-Britannia felbomlásától tart a brit uralkodó annak nyomán, hogy a május eleji skóciai parlamenti választásokon abszolút többséget szerzett a tartomány függetlenségéért kampányoló Skót Nemzeti Párt (SNP).
A szombati leállás után vasárnapra helyreállították a márciusi természeti katasztrófában súlyosan megrongálódott Fukusima-II atomerőmű 5. blokkjának hűtőrendszerét - jelentette be az erőművet üzemeltető cég, a TEPCO egyik tisztségviselője.
A parlament feloszlatását indítványozta szombat este a lett államfő. Valdis Zatlers a közszolgálati televízióban jelentette be döntését, amelyet azzal indokolt, hogy véget kíván vetni "a hivatali tisztségek kereskedelmének" a törvényhozásban.
Közösség - Média - Művelődés!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

Közösség - Média - Művelődés!

Kultúra
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital
Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!
Nyerjen! 12.000 Ft értékben!

Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!

Szabadidő