A rovat további hírei
Polgári repülőteret szeretne létesíteni Délnyugat-Romániában egy székelyföldi vállalkozó. A Mehedinti megyeszékhelyen, Szörényváron (Drobeta Turnu Severin) élő Molnár Endre az általa kialakított sportrepülőteret az önkormányzati és állami szervekkel közösen továbbfejlesztené.
Tízezreket evakuáltak, hajók ezreit hívták vissza a tengerről, közel másfélszáz repülőjáratot töröltek, Sanghajban pedig óvatosságra intik a lakosságot, mivel Kína felé tart az idei év kilencedik tájfunja, a különösen pusztítónak ígérkező Muifa - jelentette a kínai média pénteken.
Vállalkozókat zsaroló, illetve bűncselekmények nyomait eltüntető csoportot lepleztek le Morvaországban a cseh rendőrségen belül - közölte az olmützi (Olomouc) államügyészség és rendőrség pénteki sajtótájékoztatóján.
Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke pénteken beadvánnyal fordult a szlovák belügyminisztériumhoz azt kérve, vizsgálják ki, hogy nem kapott-e horvát állampolgárságot Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke.
Élénk felháborodást váltott ki Németországban a frankfurti tartományi bíróság csütörtöki határozata, amellyel egy hidegvérű gyermekgyilkosnak 3000 eurós kártérítést ítélt meg. Az ítélet indoklásakor a bíró a gyilkos, a 36 esztendős Magnus Gafgen emberi méltóságára, illetve annak védelmére hivatkozott.
A brit kormány várhatóan legalizálni fogja a magáncélú formátumváltást, és engedi a fogyasztóknak, hogy CD, DVD tartalmakat digitális médialejátszó eszközökre vagy számítógépekre helyezzenek át. A magáncélú másolás engedélyezése ellenére a másolt fájlok megosztása továbbra is tilos lesz.
Huszonöt éves szabadságvesztésre ítélte a bazini Különleges Büntetőbíróság K. Istvánt, aki tavaly júliusban meggyilkolta Basternák László szlovákiai magyar politikust, Ógyalla főellenőrét és volt polgármesterét - közölték csütörtökön Pozsonyban. A bírósági döntés még nem jogerős, mert az elítélt fellebbezett.
Október 9-re tűzte ki a lengyelországi parlamenti választásokat Bronislaw Komorowski. Az államfő ezt csütörtöki varsói sajtóértekezletén jelentette be.
Alig három nap alatt elfogták a nagy feltűnést keltő tulai ötös gyilkosság tettesét: a gyanúsított az egyik áldozat élettársa - jelentette be Vlagyimir Markin, az orosz nyomozati bizottság szóvivője.
Egyelőre a Hargita megyei önkormányzat elnökének tájékoztatásával próbálják a hargitafürdői lakosok megakadályozni, hogy a Hargita Bányavállalat fúrásokat végezzen a kénes gázfürdő (mofetta) és a borvízforrások közelében.
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital
Vakációzzon a Szarvasi Arborétumban!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Vakációzzon a Szarvasi Arborétumban!

Szabadidő
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás